Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Målet: Kalmar kommun ska bli en bra arbetsgivare

2016-11-14

Vision Kalmar, SSR och arbetsgivaren arbetar nu fram en gemensam strategi för personal- och kompetensförsörjningen inom socialförvaltningen i Kalmar kommun för att se till att kommunen ska bli en ännu bättre arbetsgivare.

Kalmar kommuns socialförvaltning har många stora utmaningar. Bland annat måste man rekrytera personal och se till att utbildad personal stannar kvar. Det är särkskilt svårt att rekrytera socialsekreterare (handläggare) och chefer.

Innan den nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården Cecilia Grefve började sin resa till 50 kommuner så fick alla kommuner skicka in en handlingsplan på hur de ska förbättra den sociala barn- och ungdomsvården.

Läs mer: Nationell samordnare besöker socialtjänsten i 50 kommuner

Nu har CeciliaGrefve börjat göra återbesök i kommunerna för att se vilka framsteg de har gjort med handlingsplanerna.

Läs mer: Nu har återbesöken börjat för Cecilia Grefve

I förra veckan besökte Grefve Kalmar och Maj-Lis Lindberg berättar att efter Cecilia Grefves första besök så har man utvidgat handlingsplanen.

– Man har gjort en strategisk plan för rekrytering och kompetensutvecklingspåfyllnad för att förbättra inom barn- och ungdomsvården. Efter Cecilia Grefves besök så började vi fundera på om inte den planen skulle omfatta hela socialförvaltningen. Vi uppvaktade förvaltningschefen och presenterade en gemensam strategi för personal och kompetensförsörjning för hela socialförvaltningen i Kalmar kommun som vi nu sitter och arbetar med, berättar Maj-Lis Lindberg.

Arbetsgivaren, Vision och SSR lyckades enas om några viktiga utgångspunkter för att möta de utmaningar som socialförvaltningen har:

  • Systematiskt stärkt introduktion för handläggare.
  • Kontinuerlig och strukturerad kompetensutveckling för chefer och handläggare.
  • Alternativa karriär- och utvecklingsmöjligheter för handläggare.
  • Förebyggande arbetsmiljöarbete – med extra fokus psykisk hälsa.

– Det här kom som en följd av Cecilia Grefves besök. Nu sitter vi i två olika arbetsgrupper som tittar på både socialsekreterare och chefer. Målet är att Kalmar kommun ska bli en bra arbetsgivare så det här är en win win-situation för våra medlemmar och kommunen, avslutar Maj-Lis Lindberg.

Vid årsskiftet ska arbetsgrupperna presentera det som de har kommit fram till.

Läs mer: Nu bryter vi sjukskrivningstrenden

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar