Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Linus Holmgren. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

    Linus Holmgren. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

Han har förändrat Vallentuna kommuns rekryteringsprocess

2016-11-16

"Har på endast ett år gjort stora framsteg när det gäller målgruppsanpassning och kostnadseffektivisering av Vallentuna kommuns rekryteringar", så lyder motiveringen till Linus Holmgrens nominering till Framtidsgalan 2016 och Årets Nytänkare.

– Det är roligt att få ett kvitto på det man har gjort och att det man gör i dag är bra. Det är även kul att se att offentlig sektor börjar jobba mer med sociala medier, säger Linus Holmgren.

Läs mer om Framtidsgalan här.

Linus arbetar som rekryteringsansvarig på Vallentuna kommun sedan september 2015. Innan han hamnade i Vallentuna så arbetade han inom den privata sektorn och han är utbildad personalvetare.

– Men jag är från Vallentuna från början. När jag började här så hade man en tanke på att man inte ville lägga ut rekryteringen extern utan man ville hålla i den själv. Det var därför jag anställdes och jag fick införa nya vägar när vi rekryterar. Jag började jobba mer aktivt på Facebook och Linkedin och det har lett till att av 200 rekryteringar så kommer 80 direkt från sociala medier, berättar Linus.

Läs även: VR-teknik för att upptäcka Gällivare

Vallentuna kommuns och Linus arbete med rekrytering har gått så pass bra så att flera andra organisationer inom offentlig sektor har hört av sig för att höra hur de arbetar.

– Det gäller att våga tänka nytt och förstå hur viktigt det är att finnas på sociala medier när det gäller bland annat rekrytering. Jag kollade över vilka rekryteringskanal Vallentuna kommun hade och tog bort några och la till några andra. Genom det arbetet så har vi bland annat lyckats hejda den stora personalomsättningen som vi hade inom byggnadsinspektörer. Vi har även lyckats rekrytera fyra sjuksköterskor efter att vi gjorde en Facebookkampanj, säger Linus.

Du jobbar inom offentlig sektor och är nominerad till Framtidsgalan där offentlig sektors stjärnskott hyllas, hur är det att jobba inom offentlig sektor?

– Jag tror att Vallentuna har en av Sveriges yngsta kommunledning och de driver på att Vallentuna ska bli bäst i flera olika segment. De vågar tänka nytt och det var det jag nappade på när jag sökte jobbet. Nu när jag arbetat över ett år så gillar jag verkligen att man hela tiden utmanas när man jobbar offentlig sektor. Inom privata sektorn så har man ofta modeller att jobba efter och då blir det ganska så styrt. Sedan har jag tröttnat på att chefer och aktieägare får vinning av ett bra jobb som jag har gjort. Inom den offentliga sektorn så bidrar man till att göra samhället bättre och det vill jag göra. Vill man bidra till samhällsnyttan och vara med och förändra samhället i stort så ska man söka sig till offentlig sektor, avslutar Linus.

Här kan du läsa vem som blev Årets Nytänkare 2016.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar