Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision kommenterar Socialstyrelsens förslag

2016-03-21

Vision fick i förra veckan chansen att kommentera Socialstyrelsens förslag till nya föreskrifter och allmänna råd om Hem för vård eller boende (HVB) samt stödboende.

I mitten av februari skickade Socialstyrelsen ut förslag till ny HVB-föreskrift på remiss. Nu har Vision skickat in yttranden kring förslagen och här berättar Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, lite mer.

Läs mer om förslagen här: Större fokus på kvalitet och säkerhet i nya HVB-regler

– En fråga där Vision skiljer sig från Socialstyrelsens förslag är föreståndarnas utbildningsnivå. Här menar Vision att uppdraget och ansvaret är så pass kvalificerat att en person behöver ha en högskoleutbildning med sig som grund, säger Kristina Folkesson.

Socialstyrelsens föreskrifter utgår ifrån perspektivet för de barn, unga och vuxna som är inskrivna på boendet.

– Utmaningen för Vision har varit att visa på sambandet mellan hög kvalitet och goda arbetsvillkor. Det finns ingen motsättning mellan dessa – tvärt om är goda arbetsvillkor en förutsättning för trygghet och säkerhet på boendena. Som exempel kan man nämna ensamarbete och bemanning. Underbemanning gör en verksamhet väldigt sårbar, ensamarbete gör den oacceptabelt riskfylld, säger Kristina Folkesson och fortsätter:

– Vår förhoppning är att Socialstyrelsen förstår allvaret i våra synpunkter och tar med de i sitt fortsatta arbete med föreskrifterna. Vision ställer naturligtvis upp om myndigheten vill föra en närmare dialog.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar