Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Viktigt med en bra introduktion

2016-04-04

En bra introduktion på nya jobbet är väldigt viktigt. ”En bra introduktion ska innehålla allt från det sociala med kollegorna till IT-system. Det är allt som gör att arbetet flyter smidigt. Det ska inte finnas organisatoriska brister som hindrar en att göra sitt jobb”, säger Kristina Folkesson, som är socialpolitisk strateg på fackförbundet Vision, i en intervju med Företagsam.nu.

Det kan vara lite nervöst på första dagen på nya jobbet. Det kan vara problem med inloggningen på nya datorn eller så saknas jobbtelefonen. Vet du vart du ska vända dig då?

– En bra introduktion ska innehålla allt från det sociala med kollegorna till IT-system. Det är allt som gör att arbetet flyter smidigt. Det ska inte finnas organisatoriska brister som hindrar en att göra sitt jobb, säger Kristina Folkesson, som är socialpolitisk strateg på fackförbundet Vision, till Företagsam.nu.

Vision släppte förra året en rapport som visar att många anställda inte har fått en introduktion till jobbet.

Läs rapporten här: Vision om en god introduktion

– Vi ser att det generellt är något som svajar, särskilt inom socialtjänst och HVB-hem, något som är väldigt aktuellt nu.

För att komma i gång snabbare på jobbet och skapa en bättre trivsel hos personalen så är det viktigt med en planerad introduktion, menar Kristina Folkesson.

– Jag tror att alla arbetsgivare är medvetna om att introduktion är viktigt, men har cheferna en pressad situation hinner man inte med det. Att sätta rutiner för hur introduktionen ska se ut gör man inte på två förmiddagar.

Det är inte bara arbetstagaren som har nytta av introduktionen utan en hög personalomsättning kostar pengar. I undersökningen som Vision gjorde 2014 visade det sig att det kostar drygt 500 000 kronor när en socialsekreterare slutar och hen ska ersättas av en ny.

Läs hela artikeln här: Bra första dag på jobbet är guld värt

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar