Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tre döms för hot mot socialsekreterare

2016-03-22

Tre personer har dömts av Södertörns tingsrätt för inblandning i flera bränder som har koppling till socialtjänsten i Botkyrka.

Det var under förra året som socialtjänsten i Botkyrka utsattes för en serie anlagda bränder. Fem bränder inträffade vid lokaler som tillhör socialtjänsten och en inträffade vid en socialsekreterares bostad.

Dåden bedömdes ha koppling till ett ärende där socialtjänsten i Botkyrka beslutat att omhänderta ett barn. Flera personer greps och i januari i år hölls rättegången där elva personer stod åtalade för bland annat mordbrand, hot mot tjänsteman och skadegörelse.
Dagens Nyheter har i flera artiklar berättat om fallet och Vision har riktat stark kritik mot hur Botkyrka kommun har hanterat situationen. Just nu pågår förhandlingar med arbetsgivaren.

LÄS OCKSÅ Hotfulla situationer inom socialtjänsten

Domen i Södertörns tingsrätt innebär att tre personer döms för brott i samband med bränderna. Enligt tingsrätten har bränderna varit en planerad och systematisk aktion mot den verksamhet socialtjänsten i Botkyrka bedriver.

En 20-årig man döms till ett och ett halvt års fängelse för inblandning i tre av bränderna, bland annat den vid socialsekreterarens bostad. En 25-årig kvinna döms till skyddstillsyn för inblandning i två av bränderna. En 45-årig man döms till ett och ett halvt års fängelse för anstiftan till branden vid socialsekreterarens bostad. Övriga åtta åtalade frias helt från inblandning i bränderna.

LÄS OCKSÅ Visions checklista vid hot och våld i arbetslivet

För många av Visions medlemmar har hot och våld kopplat till tjänsteutövningen blivit vanligare. Inte minst socialsekreterare har en utsatt situation och Suntarbetsliv har listat en rad åtgärder för att minska de hotfulla situationerna. Här är det också mycket viktigt att arbetsgivaren har en plan för krishantering.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

267 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar