Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Studentinformatörerna är som en arm utåt”

2016-03-30

Vill du bli studentinformatör? Sandra Gnanzi är studentinformatör i Vision och här berättar hon lite mer varför hon blev just blev studentinformatör.

Vad är en studentinformatör? Vision.se fick träffa Sandra Gnanzi som gick studentinformatörutbildningen hos Vision i januari. Hon är redo att stärka Visions position och varumärke på högskolor och universitet.

Hur kom det sig att du ville bli studentinformatör?

– Det var på grund av den personen som rekryterade mig. Hon berättade vilka erbjudanden som finns för mig som student och vad ett medlemskap i Vision betyder för något. Jag gillar det som erbjuds för mig och jag känner att jag kan erbjuda dessa erbjudanden till andra utan att ha dåligt samvete över att jag erbjuder något dåligt. Så när det fanns en annons om att Vision söker studentinformatörer sökte jag, säger Sandra.

Vilka erbjudande föll du för?

– En arbetsdag. Det har jag ännu inte testat men jag vill göra det, men sedan gillar jag att Vision är en Fair Union och så verkade de studentinformatörerna som rekryterade mig ha så roligt och de trivdes på jobbet.

De gjorde ett väldigt bra intryck på dig med andra ord?

– Ja, de var ju studenter själva och inga främmande människor från utsidan utan de var som jag.

Du var på en tvådagarsutbildning, hur var den?

– Den har varit jätterolig. Man får lära sig väldigt mycket och för mig som inte har någon tidigare kunskap om facket så har det varit väldigt intressant. Fackliga frågor är inget jag sysslade med tidigare men nu börjar det smyga sig på mer och mer. Jag känner att ju mer kunskap jag får kring facket desto bättre och bättre är det för min egen del och framtid.

Varför ska man bli studentinformatör?

– För det första så måste man tro på facket och vad facket gör. Annars är det ingen idé. Man är inne i sin skolvärld när man pluggar och det är inte jättelätt att komma ut i arbetslivet för att få kontakter tills man är färdigutbildad. Studentinformatörerna är som en arm utåt och hjälper en med detta, säger Sandra.

Lite svår fråga nu när du precis har börjat som studentinformatör, men kommer du att fortsätta med ditt fackliga engagemang i framtiden?

– Facket är en trygghet och tidigare har jag inte reflekterat över om det är bra eller dåligt att ha kollektivavtal men det gör jag nu när jag vet mer om det. Det är ju lätt för en student att bli lurad då man inte vet vilka rättigheter som finns, så ja, jag tror att jag kommer att fortsätta att vara fackligt aktiv efter den här terminen som studentinformatör, avslutar Sandra.

Är du intresserad av att bli studentinformatör? Läs mer här: Vi söker studentinformatörer

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar