×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Jimmy Jansson.

    Jimmy Jansson.

Så jobbar Eskilstuna med jämställdhet

2016-03-07

Eskilstuna kommun var nominerade till årets Jämställdhetspris. Jimmy Jansson, ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna, berättar här vilken framgångsfaktor de har i kommunen. 

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen och i Eskilstuna kommun har man arbetat hårt för att jämställdhetsarbetet ska genomsyra alla verksamheter i kommunen.

– Vi försöker bygga in jämställdhetsarbetet i den ordinarie vardagen. Det måste in i varje del i den kommunala organisationen, så att varje medarbetare känner sig trygg med de här frågornanär de har möten med medborgarna. Det är vår stora framgångsfaktor, säger Jimmy Jansson, ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna.

Eskilstuna kommun var en av de nominerade till Jämställdhetspriset som delades ut under Jämställdhetsdagarna i Malmö i slutet av januari. Vinnarna blev då Malmö stad och Norra Skogsägarna.

Läs mer: Malmö stad och Norra Skogsägarna vinnare av Svenska Jämställdhetspriset

– Det här arbetet gör att det tar lite längre tid med allt man gör men det är det enda sättet som gör att man på sikt kan bygga jämställdhet ur ett hållbart perspektiv.

Varför tror du att ni var nominerade till Jämställdhetspriset?

– Vi har bland annat visat hur vi långsiktigt har jobbat med dessa frågor och det ger en trovärdighet. Vi har hållit på med dessa frågor sedan 1970-talet och vi ser resultat i vårt arbete. Jämställdhetsfrågan är tung och den går väldigt långsam, men vi i Eskilstuna kan hela tiden se att vi förbättrar oss på punkt efter punkt och det gör att vi har en stark trovärdighet.

Läs även: "Jämför löneläget mellan kvinnligt och manligt dominerade yrkesgrupper"

Hur jobbar ni nu vidare med jämställdhetsarbetet?

– Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen och se till att jämställdhet genomsyrar alla våra verksamheter, avslutar Jimmy Jansson.

Läs mer: 8 mars 2016

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum