×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Retorik för chefer – tre tips

2016-03-18

Konsten att övertyga, retorik, tar fasta på situationer där vi vill bli bättre på att övertyga vår omgivning. Här finns tre tips för dig som är chef och vill förbättra din retorik och en chans att gå en retorikutbildning.

Vision har en retorikutbildning tillsammans med IHM Business School som går av stapeln den 19-20 maj.

Läs mer om anmälan och pris här: Retorik

Anders Börjesson håller i utbildningen på IHM Business School och han berättar här lite mer om utbildningen.

– Retorikkonsten att övertyga tar fasta på situationer där vi vill bli bättre på att övertyga vår omgivning. Att just övertyga och inte hamna i att försöka övertala - det är den retoriska nyckeln. För att utveckla denna förmåga krävs en retorisk och teoretisk grund att stå på och en hel del träning, berättar Anders Börjesson.

Varför ska man gå utbildningen?

– Att gå från VAD över till HUR innebär att vi varvar teori med att genomföra flera framföranden, analysera dessa, samt ge och ta feedback. Genom att bygga upp ett framförande enligt en retorisk disposition, med dess tekniker och figurer, blir du tydligare och bättre på att övertyga. Vi arbetar utifrån dina specifika utmaningar vilket innebär att du har med dig dina egna konkreta case och det gör att du kommer komma hem ännu "starkare". Du får med andra ord både verktyg och träning i att hantera presentationer med en retorisk touch.

Tre retoriktips från Anders Börjesson:

- Vad har jag för mål med mitt budskap!

- Logos- vad jag kan. Ethos - Vem jag är, Pathos - vad jag känner

- Säg vad du ska säga, säg det, säg vad du har sagt

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1068 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum