×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu träder nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö i kraft

2016-03-31

Den 31 mars börjar Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö att gälla. Föreskrifterna handlar bland annat om krav och resurser i arbetet, ohälsosam arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

”Sjukskrivningarna till följd av psykiska diagnoser, där stress är den vanligaste orsaken, fortsätter att öka. Värst drabbade är medarbetare i yrken inom välfärden. Det är hög tid att vi moderniserar arbetsmiljön inom välfärden och anpassar den till dagens arbetsliv”, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Nu har Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö börjat gälla. Föreskrifterna handlar bland annat om krav och resurser i arbetet, ohälsosam arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

Föreskrifterna är anpassade till dagens arbetsliv och de förtydligar vad arbetsgivare och arbetstagare ska göra inom för det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla arbetsgivare har ansvar att bedriva.

Läs mer: Organisatorisk och social arbetsmiljö

Försäkringskassen kom tidigare i veckan med ny statistik över sjukskrivningar till följd av psykiska diagnoser, där stress och utmattning är de vanligaste. Statistiken visar att dessa sjukfall fortsätter att öka och enligt Försäkringskassan steg det totala antalet pågående sjukfall med 8 procent, från cirka 179 600 till 194 200 fall, mellan december 2014 och december 2015. Antalet sjukskrivna till följd av psykiska diagnoser som stress och utmattning ökade samtidigt med 16 procent, från drygt 70 900 till drygt 82 600 fall. Bland kvinnor utgör nu psykiska diagnoser 46,6 procent av de pågående sjukfallen.

– Det är ledsamma siffror som också bekräftar bilden i Visions uppmärksammade rapport "Sjukt stressigt". Rapporten, som vi publicerade i slutet av februari, visade att antalet startade sjukfall till följd av stress närmst fördubblats inom vissa yrkesgrupper. Fyra av fem yrkesgrupper som toppar statistiken återfinns i den kvinnodominerade välfärden. Det handlar till exempel om socialsekreterare, kuratorer, psykologer, fältassistenter, LSS-handläggare och behandlingsassistenter, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

– Den här trenden måste vi vända! Och de nya föreskrifterna från Arbetsmiljöverket blir en viktig del i det arbetet. Föreskrifterna ger Visions förtroendevalda stöd att driva frågor som till exempel handlar om att minska stress och öka inflytandet över arbetstidens förläggning. Samtidigt är det tydligt att arbetsgivarna har ansvar för att de nya reglerna omsätts i praktiken på arbetsplatserna. Det betyder bland annat att arbetsgivarna ska ge chefer och arbetsledare goda förutsättningar och resurser att jobba för en bra social och organisatorisk arbetsmiljö. Här ser Vision gärna att arbetsgivarna möter upp våra yrkanden på implementeringen av föreskrifterna.

Läs hela kommentaren här: Nu fixar vi en bättre arbetsmiljö

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  2019-12-09

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb