Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu träder nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö i kraft

2016-03-31

Den 31 mars börjar Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö att gälla. Föreskrifterna handlar bland annat om krav och resurser i arbetet, ohälsosam arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

”Sjukskrivningarna till följd av psykiska diagnoser, där stress är den vanligaste orsaken, fortsätter att öka. Värst drabbade är medarbetare i yrken inom välfärden. Det är hög tid att vi moderniserar arbetsmiljön inom välfärden och anpassar den till dagens arbetsliv”, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Nu har Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö börjat gälla. Föreskrifterna handlar bland annat om krav och resurser i arbetet, ohälsosam arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

Föreskrifterna är anpassade till dagens arbetsliv och de förtydligar vad arbetsgivare och arbetstagare ska göra inom för det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla arbetsgivare har ansvar att bedriva.

Läs mer: Organisatorisk och social arbetsmiljö

Försäkringskassen kom tidigare i veckan med ny statistik över sjukskrivningar till följd av psykiska diagnoser, där stress och utmattning är de vanligaste. Statistiken visar att dessa sjukfall fortsätter att öka och enligt Försäkringskassan steg det totala antalet pågående sjukfall med 8 procent, från cirka 179 600 till 194 200 fall, mellan december 2014 och december 2015. Antalet sjukskrivna till följd av psykiska diagnoser som stress och utmattning ökade samtidigt med 16 procent, från drygt 70 900 till drygt 82 600 fall. Bland kvinnor utgör nu psykiska diagnoser 46,6 procent av de pågående sjukfallen.

– Det är ledsamma siffror som också bekräftar bilden i Visions uppmärksammade rapport "Sjukt stressigt". Rapporten, som vi publicerade i slutet av februari, visade att antalet startade sjukfall till följd av stress närmst fördubblats inom vissa yrkesgrupper. Fyra av fem yrkesgrupper som toppar statistiken återfinns i den kvinnodominerade välfärden. Det handlar till exempel om socialsekreterare, kuratorer, psykologer, fältassistenter, LSS-handläggare och behandlingsassistenter, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

– Den här trenden måste vi vända! Och de nya föreskrifterna från Arbetsmiljöverket blir en viktig del i det arbetet. Föreskrifterna ger Visions förtroendevalda stöd att driva frågor som till exempel handlar om att minska stress och öka inflytandet över arbetstidens förläggning. Samtidigt är det tydligt att arbetsgivarna har ansvar för att de nya reglerna omsätts i praktiken på arbetsplatserna. Det betyder bland annat att arbetsgivarna ska ge chefer och arbetsledare goda förutsättningar och resurser att jobba för en bra social och organisatorisk arbetsmiljö. Här ser Vision gärna att arbetsgivarna möter upp våra yrkanden på implementeringen av föreskrifterna.

Läs hela kommentaren här: Nu fixar vi en bättre arbetsmiljö

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

2001 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum