Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: ”Viktig diskussion om ny Sverigekarta”

2016-03-11

Frågan om Sverige ska ha färre län och landsting har länge diskuterats och nu är frågan återigen aktuell. I onsdags presenterade indelningskommittén ett diskussionsunderlag om ny regionindelning. Det är en viktig och nödvändig process, tycker Vision. 

Regionsutrednings indelningskommitté presenterade i onsdags ett nytt förslag med sex nya storregioner som ska ersätta dagens länsindelning. Fyra av norrlandslänen slås samman till en region som består av 44 kommuner och har sammanlagt 880 000 invånare.

Enligt utredaren Barbro Holmberg är en omorganisation nödvändig.

– Det handlar om att minska antalet administrativa gränser, som ofta spelat ut sin roll. Dagens indelning är i grunden orättvis. Vi har tre stora regioner och resten av landet som är uppdelat i 18 små län, säger Barbro Holmberg, till SVT.

Ett av målen med den nya omorganisationen är att göra sex jämstarka regioner med ungefär lika många invånare. Man har även tagit hänsyn till den samverkan mellan olika län som finns redan i dag.

– Den här processen har präglats av dialog, ödmjukhet och insyn. Det tror jag är grundläggande för att lyckas med den här viktiga strukturförändring som handlar om likvärdigheten i vårt land, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S), till SVT.

Stora utmaningar

– Visions medlemmar i landsting och regioner bidrar till att utveckla kvaliteten i verksamheterna varje dag. Också här ser Vision stora utmaningar. Vi ser till exempel hur it- system inom hälso-och sjukvården inte kommunicerar med varandra, ofta varken inom eller mellan landstingen. Det skapar onödig stress för medarbetarna och riskerar patientsäkerheten. Inom psykiatrin och äldrevården ser vi hur innovationer och verksamhetsutveckling stöter på onödiga hinder på grund av gränsdragningar mellan landstingen, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar, och fortsätter:

Läs mer: Viktig diskussion om ny Sverigekarta

– I takt med det ökande flyktingmottagandet i Sverige har det blivit än mer tydligt att vårt land behöver mer samarbete och nytänkande. Visions medlemmar pekar på hur bristande samarbete mellan olika samhällsnivåer, gamla regelverk och administrativa begränsningar hindrar dem från att möta behoven hos människor på flykt. Därför är det hög tid att rita om Sverigekartan. Processen kommer självklart att väcka känslor och skapa debatt. Och även om nuvarande strukturer känns invanda och självklara krävs en förutsättningslös diskussion och ett öppet sinne för att se vad Sverige behöver i dag – och imorgon.

Vision bidrar gärna i det arbetet

– Nu hoppas jag att den kommande politiska dialogen leder framåt och att alla aktörer hittar en bra lösning för Sverige. När sedan sen den framtida kartbilden börjar utkristallisera sig är det viktigt att det konkreta förändringsarbetet sker i dialog med fackliga organisationer och välfärdens professioner. Vision bidrar gärna i det arbetet, avslutar Veronica Magnusson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar