×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: ”Det är verkligen en ond cirkel som måste brytas”

2016-03-04

98 procent av kommunerna har svårt att rekrytera tillräckligt erfaren personal, enligt en enkät från SKL, skriver DN.se. Denna yrkesgrupp inom socialt arbete har även en stor andel sjukskrivningar på grund av stress.

I en ny enkät från Sveriges kommuner och landsting uppger 98 procent av kommunerna att det är svårt eller mycket svårt att få tag i erfarna socialsekreterare. Det är även svårt att locka nyutexaminerade socionomer.

Socialsekreterarna som jobbar inom kommunerna har en nyckelroll när Sverige tar emot ensamkommande flyktingbarn och de har under en längre tid haft en tuff arbetsbelastning. I höstas när flyktingmottagningen ökade blev situationen ännu mer pressad för socialsekreterarna.

Vision har tagit fram nya siffror från Försäkringskassan som visar att ingen annan yrkesgrupp har en lika stor andel sjukskrivningar på grund av stress.

Läs mer här: "De psykosociala arbetsvillkoren i kvinnodominerade yrken måste förbättras"

Dagens Nyheter intervjuade Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och hon berättar om hur situationen ser ut för de som arbetar inom socialt arbete.

– Man har en oerhört hög arbetsbelastning, höga krav och lågt inflytande. Cheferna hinner inte ge det stöd som behövs och det administrativa stödet i form av IT fungerar inte. Det är en väldig rotation på personal och de nya får inte tillräcklig introduktion, säger Veronica Magnusson.

Hon menar att många väljer att sluta eller att jobba för andra arbetsgivare som hyr ut socionomer till kommunerna och det skapar ännu större rotation.

– Det är verkligen en ond cirkel som måste brytas, säger Veronica Magnusson.

Läs hela artikeln här: Stor brist på erfarna socialsekreterare

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1152 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum