Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Förändra socialtjänstens uppdrag”

2016-03-21

Socialtjänstens uppdrag har under senare år vuxit sig allt mer komplext. Nya uppgifter, regelförändringar och fler människor i behov av stöd sätter hård press på verksamheten. Bland landets socialchefer väcks nu krav på att socialtjänstens uppdrag behöver förändras. Det skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i ett debattforum på Morgondagens socialtjänst.

Tankesmedjan Arena idés forum "Morgondagens socialtjänst" har nu öppnat och Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, har skrivit ett debattinlägg.

"De senaste månaderna har arbetsvillkoren för medarbetare och chefer inom socialtjänsten uppmärksammats från allt fler håll. Den ohållbara situationen inom det som ska vara samhällets yttersta skyddsnät diskuteras och konsekvenserna av vad som händer när det brister återfinns så gott som dagligen på nyhetsplats i media.

Dessvärre är situationen inte oväntad. Ansvariga arbetsgivare och politiker, på såväl riks som lokal nivå, har allt för länge blundat för de bristande förutsättningar socialtjänsten har.
När Vision i höstas gjorde en undersökning bland landets socialchefer vittnade de om att en påtaglig förändring har skett i socialtjänstens förutsättningar att kunna möta människors sociala behov. Nya uppgifter, regelförändringar och fler människor i behov av stöd gör att socialcheferna beskriver verksamhetens uppdrag som gränslöst. Och hela sju av tio uppgav att socialtjänstens uppdrag behöver förändras.

Enligt landets socialchefer faller ofta samhällsproblem, även om de inte grundas i social problematik, på socialtjänsten. Förändringar i till exempel socialförsäkringssystemet, bostadspolitiken eller arbetsmarknadspolitiken får i dag direkta konsekvenser för kommunernas socialtjänster. Detsamma gäller migrationspolitiken och i viss mån narkotikapolitiken."

Läs hela debattartikeln här: Förändra socialtjänstens uppdrag

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar