×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler blir sjuka på grund av stress

2016-03-09

Det är fler och fler som blir sjuka på grund av hög arbetsbelastning och stress. Det skriver Arbetsmiljöverkets generaldirektör på DN Debatt. ”Detta stärker ytterligare vår bild av vilket stort problem den ökande stressen är och hur viktigt det är att vi gör vad vi kan för att bryta trenden”, säger Jenny Andersson, utredare på Vision.

De senaste fyra åren har antalet anmälda arbetssjukdomar som är relaterade till hög arbetsbelastning och problem i relationerna på arbetsplatserna har ökat med 70 procent.

– Detta stärker ytterligare vår bild av vilket stort problem den ökande stressen är och hur viktigt det är att vi gör vad vi kan för att bryta trenden, säger Jenny Andersson, utredare på Vision.

Vision släppte den 29 januari 2016 en rapport som visar att arbetsmiljön i välfärden måste förbättras. Den visar att sjukskrivningar som orsakats av stress ökar och rapporten är en del i ett längre arbete som Vision gör för att arbetsvillkorten i kvinnodominerade yrken, sekterorer och branscher ska förbättras.

Läs mer: #sjuktstressigt

Arbetsmiljöverket har låtit göra en intervjuundersökning som visar att 68 procent av arbetsgivarna och 80 procent av arbetstagarnas som tillfrågats känner någon som har blivit sjuk på grund av stress på jobbet.

Läs debattinlägget här: "Oacceptabelt att jobbet gör människor sjuka"

Det är sammanlagt 1 000 arbetsgivare och 2 000 arbetstagare som har intervjuats i undersökningen och en majoritet av deltagarna säger också att de känner någon som är i riskzonen för att bli sjuka på grund av en stressig arbetssituation.

– Arbetsmiljöverket menar att ohälsan visar sig hos individer, men att orsakerna främst ligger i hur arbetsgivaren organiserar arbetet och i det sociala samspelet på jobbet, säger Jenny Andersson.

Den 31 mars börjar nya regler kring arbetsmiljön att gälla.

Läs mer: Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  2019-12-09

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb