×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler blir sjuka på grund av stress

2016-03-09

Det är fler och fler som blir sjuka på grund av hög arbetsbelastning och stress. Det skriver Arbetsmiljöverkets generaldirektör på DN Debatt. ”Detta stärker ytterligare vår bild av vilket stort problem den ökande stressen är och hur viktigt det är att vi gör vad vi kan för att bryta trenden”, säger Jenny Andersson, utredare på Vision.

De senaste fyra åren har antalet anmälda arbetssjukdomar som är relaterade till hög arbetsbelastning och problem i relationerna på arbetsplatserna har ökat med 70 procent.

– Detta stärker ytterligare vår bild av vilket stort problem den ökande stressen är och hur viktigt det är att vi gör vad vi kan för att bryta trenden, säger Jenny Andersson, utredare på Vision.

Vision släppte den 29 januari 2016 en rapport som visar att arbetsmiljön i välfärden måste förbättras. Den visar att sjukskrivningar som orsakats av stress ökar och rapporten är en del i ett längre arbete som Vision gör för att arbetsvillkorten i kvinnodominerade yrken, sekterorer och branscher ska förbättras.

Läs mer: #sjuktstressigt

Arbetsmiljöverket har låtit göra en intervjuundersökning som visar att 68 procent av arbetsgivarna och 80 procent av arbetstagarnas som tillfrågats känner någon som har blivit sjuk på grund av stress på jobbet.

Läs debattinlägget här: "Oacceptabelt att jobbet gör människor sjuka"

Det är sammanlagt 1 000 arbetsgivare och 2 000 arbetstagare som har intervjuats i undersökningen och en majoritet av deltagarna säger också att de känner någon som är i riskzonen för att bli sjuka på grund av en stressig arbetssituation.

– Arbetsmiljöverket menar att ohälsan visar sig hos individer, men att orsakerna främst ligger i hur arbetsgivaren organiserar arbetet och i det sociala samspelet på jobbet, säger Jenny Andersson.

Den 31 mars börjar nya regler kring arbetsmiljön att gälla.

Läs mer: Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 5 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  för 12 dagar sedan

En arbetsplats för alla - tävla och vinn 5.000 kronor!

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Skicka in ditt bidrag där du berättar vad just du har gjort för att bidra till En arbetsplats för alla. Tävlingen avslutas den 18 september.  2020-09-03

Det föreslår Framtidens socialtjänst i efterlängtat betänkande

Betänkandet från utredning Framtidens socialtjänst har kommit och förväntningarna på en modern och hållbar socialtjänstlag är höga. Vision har med ett stort antal medlemmar inom socialtjänsten deltagit i utredningens expertgrupp och bidragit med förslag på förändringar som behövs för en kunskapsbaserad socialtjänst som utgår från den enskildes behov och som främjar social trygghet.  2020-08-27

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb