Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Det blir enklare att söka legitimation

2016-03-14

Nu ska det bli lättare för personer som har utbildning utanför EU och EES att ansöka om legitimation inom hälso- och sjukvården i Sverige. Socialstyrelsen har lanserat en ny sajt som ska underlätta processen för legitimationsyrken inom hälso- och sjukvård.

Arbetsterapeuter, audionomer, dietister, ortopedingenjörer, psykoterapeuter och tandhygienister med utländsk examen ska nu få det lättare att ansöka om legitimation i Sverige. Det efter att Socialstyrelsen lanserade en ny webbplats som ska underlätta processen för legitimationsyrken inom hälso- och sjukvård.

På webbplatsen finns information om vilka steg ansökanden behöver ta och vilka krav som ställs för att man ska få legitimation till yrkena. Den finns även i engelsk och arabisk version.

– Vi får idag in många ansökningar som inte är kompletta. I och med den nya webbplatsen hoppas vi att informationen blir enklare och tydligare. På så sätt blir det lättare att göra rätt från första början och handläggningstiden kortas, säger Pernilla Ek, som är enhetschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Här hittar du webbplatsen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar