Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtal som löper ut 31 mars – vad händer då?

2016-03-30

Den 31 mars löper avtalen för Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation, Fastigo, KFS Besöksnäring, KFS Vård och Omsorg och Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg ut. Vision.se pratade med Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision för att höra vad som händer med avtalen som i morgon torsdag löper ut.

Avtalsrörelsen håller på för fullt och redan i morgon torsdag så löper några avtal ut. Men vad händer då med avtalen för Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation, Fastigo, KFS Besöksnäring, KFS Vård och Omsorg och Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg när de nu löper ut?

– Ingenting egentligen. Nuvarande avtal förlängs tills någon av parterna säger upp det eller ett nytt avtal är påskrivet. Så det är verksamhet som vanligt, säger Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision.

Varför har man inte förhandlat något nytt avtal?

– Förhandlingarna pågår i god anda, men vi inväntar att parterna inom industrin ska bli klara med sitt avtal. Industriavtalet sätter vissa normer för innehåll i de nya avtalen och avtalslängd som både vi och arbetsgivarna vill förhålla oss till. Så fort industriavtalet är klart hoppas vi kunna bli klara med våra avtal så fort som möjligt. På några områden där Kommunal också är parter kommer vi troligtvis behöva invänta att Kommunal och SKL blir klara med sina avtalsförhandlingar.

Något mer som är intressant att få veta angående avtalsrörelsen?

– För Vision är det fortfarande reallöneökningar och en bättre löneprocess, arbetstidsfrågor, arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv samt chefers förutsättningar som är i fokus vid förhandlingsbordet, avslutar Karl Lundberg.

Vill du följa avtalsrörelsen 2016 så hittar du allt här: Avtal 2016

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar