×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Alla nyanställda får Ny på jobbet-kittet

2016-03-16

FÖRTROENDEVALD Ritva Rådefalk, ordförande Vision Mariestad avdelning 055 berättar att de ofta använder Ny på jobbet-kittet i Mariestad.

– Vi använder rekryteringskittet på alla nyanställda. Vi får oftast reda på att det kommer en nyanställd från våra ombud och då fyller jag påsen med lite mer material än det som redan finns i påsen. Det kan vara infoblad om avdelningen och vilka vi i styrelsen är och vår verksamhetsplan. Det kan även vara broschyrer som "En vass inkomstförsäkring", "schysta förmåner" och yrkesblad som passar för den nyanställde, säger Ritva Rådefalk.

Hur lämnar ni över påsen?

– Vi lägger ibland påsen på skrivbordet där den nyanställde ska sitta eller väntar med att komma förrän personen har börjat. Det beror lite på omständigheterna.

Är det här ett bra sätt att välkomna en nyanställd och kanske rekrytera en ny medlem?

– Vi lyckas inte alltid men många tycker att det är trevligt att Vision kommer och så är naturligtvis Fairtradechokladen jättegod och våra pennor används av många, även om de inte är medlemmar. Lyckas vi sedan att rekrytera personen så kommer vi med lite mer information och profilprylar. Vi bjuder även ut våra nya medlemmar på lunch och dessa sittningar har vi tre gånger om året. Det är väldigt uppskattat och oftast är det med två från styrelsen på dessa luncher, avslutar Ritva.

Läs mer: Rekrytering

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1152 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum