Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utvecklingsenhet på gång till socialtjänsten i Göteborg

2016-05-13

Vision Göteborg har under flera år drivit frågan om att bilda en utvecklingsenhet, som ska stötta socialtjänsten ute i förvaltningarna i Göteborg. Nu kan den vara på väg.

Sonia Koppen, ordförande Vision Göteborg, är nöjd över att politikerna har lyssnat bland annat på Vision i frågan om att starta en utvecklingsenhet som ska hjälpa socialtjänsten i Göteborg. Enheten ska arbeta med att stötta socialtjänsten ute i förvaltningarna och de ska ha fokus på att utveckla arbetssätt och metoder.

– Det är en fråga som vi under flera år har luftat i samtal med politiker och stadens ledning. Vi anser att det vore väldigt positivt om staden tog beslut om att bilda en utvecklingsenhet och vi har länge sett att det finns ett stort behov av en enhet som håller ihop och driver dessa frågor för att få en sammanhållning av vissa frågor i staden. Socialtjänsten i Göteborg är precis som i övriga landet väldigt belastad. Det finns lite tid och utrymme för att arbeta med utvecklingsfrågor eftersom man är fokuserad på att lösa situationen här och nu. Samtidigt är det viktigt att vi fortsätter att utveckla verksamheten och våra metoder. Ett exempel på behovet är arbetstyngdsmätningen för de inom Barn och Unga. Vi ser att det i dagsläget är oerhört svårt att få till gemensamt arbetsätt i staden, då det inte finns någon naturlig part som ansvarar för att hålla i utvecklingen av dem, säger Sonia Koppen och fortsätter:

– Exempelvis har vi i samband med arbetet kring socialtjänsten beslutat att alla enheter inom Barn och Unga ska använda en modell för arbetstyngdsmätning. Det har dock visat sig svårt då det varierar hur man har mätt och om man har mätt. En utvecklingsenhet skulle kunna vara bärare av modellen och säkerställa att alla som vill använda den får samma information om hur man ska göra det. De skulle kunna arbeta med att utveckla den så att den blev ännu bättre samt utveckla liknande modeller för övriga områden inom socialtjänsten.

Hur stor chans är det att det blir en enhet?

– Jag tror att chanserna är mycket goda. Det är många i staden som ser behovet av en utvecklingsenhet för socialtjänsten men slutgiltigt beslut tas av politiken i början av juni, avslutar Sonia Koppen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar