Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Union to Union – första biståndsorganisation att HBTQ-certifieras

2016-05-25

Union to Union blir i dag onsdag HBTQ-certifierade. De blir den första biståndsorganisationen i Sverige att i sin helhet bli HBTQ-certifierad.

Biståndsorganisationen Union to Union stödjer och samordnar LO, TCO, Saco och deras medlemsförbund i det internationella fackliga utvecklingssamarbetet.

Läs mer om Union to Union här.

Under snart ett år har Union to Union genomgått olika utbildningar i HBTQ-frågor. En särskild arbetsgrupp har även tittat på processer som organisationen bör se över för att säkerställa likabehandling på arbetsplatsen. Detta har lett till att man i dag blir HBTQ-certifierad.

– Redan idag finns flera intressanta initiativ och vi vill med den här certifieringen få större kompetens i de här frågorna, men också visa omvärlden och våra samarbetspartners att det här är viktigt för oss, säger Kristina Henschen, chef för Union to Union, i ett pressmeddelande. Vi hoppas också kunna inspirera andra organisationer när de tar sitt nästa steg mot en bra arbetsmiljö för alla.

Runtom i världen utestängs homo-, bi-, trans- och queerpersoner från arbetsmarknaden. Det är vanligt med diskriminering och trakasserier och skyddande lagstiftning saknas ofta eller tillämpas inte.

– Svensk och internationell fackföreningsrörelse är viktiga aktörer för att garantera rättigheter för alla arbetstagare och att ingen ska behöva bli diskriminerad på arbetsmarknaden. Vi ser det därför som mycket positivt att Union to Union nu tydligt tar ställning i den här frågan och vi hoppas givetvis att flera fack och biståndsorganisationer följer efter, säger Pär Viktorsson Harrby, verksamhetschef för RFSL.

Union to Union är den första biståndsorganisationen i Sverige att i sin helhet bli HBTQ-certifierad.

Läs mer här: Union to Union första biståndsorganisation att HBTQ-certifieras

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar