Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stockholm stad blir Fairtrade City

2016-05-13

Stockholm stad blir den 76:e staden i Sverige som blir Fairtrade City-diplomerad. Flera av Visions förtroendevalda har i flera år jobbat hårt med frågan.

På fredagen blir Stockholm Fairtrade City. Petra Sundström är Vision Stockholms stads representant i styrgruppen för Fairtrade City och hon berättar vad det innebär att Stockholm blir Fairtrade City.

– Det betyder att Stockholm nu officiellt blir en stad som har engagemang för rättvis handel och etisk konsumtion. Vi blir den 76:e staden i Sverige som blir diplomerade och sällar oss till över 1750 städer som diplomerats världen över, säger Petra.

Hur har man jobbat för att man ska bli det?

– Stockholm stad har levt upp till flera av kriterierna för att bli en Fairtrade City en längre tid och vi som fackförbund är väldigt glada att staden nu äntligen tagit steget fullt ut. Flera av våra förtroendevalda har jobbat lokalt med frågan i många år och tryckt på bland annat när det gäller arbetsplatsernas val av kaffe, te och socker, vilket staden också har lyssnat på. Vad Stockholm saknade var en styrgrupp som ska ansvara för att samordna och arrangera informationsinsatser om rättvis handel och etisk konsumtion i Stockholm. När den väl var tillsatt så kunde Stockholm rätt snabbt skicka in en ansökan om att få bli diplomerade.

Vad betyder det för Stockholm att man blir en Fairtrade City?

– Många medborgare i Stockholm och även många av våra medlemmar i Vision har ett stort samhällsengagemang och vill bidra till social och ekologisk hållbarhet, inte bara i Stockholm utan även i resten av världen. Diplomeringen blir ett bevis på att Stockholm vart på rätt väg och att redan nedlagt arbetet gett resultat. Nu behöver vi genom våra inköp leva upp till kriterier och krav på bland annat rättvis handel och även se till att uppnå de mål vi satt upp. Informationsarbetet blir en viktig bit. Flera aktiviteter planeras, och där kommer Vision ha möjlighet att visa upp sig och det fina arbetet vi redan gör som en Fair Union, avslutar Petra.

Klockan 12 till 13 på fredagen sker Fairtrade City-diplomeringen i Kungsträdgården i Stockholm.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar