Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu blir det lättare att påverka lönen i Svenska kyrkan

2016-05-26

Ett nytt löneavtal är klart mellan Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Det nya avtalet ger löneökningar med minst 2,2 procent.

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är överens om ett nytt löneavtal för anställda inom Svenska kyrkan. Det nya avtalet ger löneökningar med minst 2,2 procent och lönesamtalsmodellen skrivs in i avtalet så att löneprocessen blir tydligare.

– Det här är ett bra avtal som tydligt reglerar vad som förväntas av arbetsgivare, lönesättande chefer samt anställda, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det nya avtalet innehåller två årliga samtal, ett framåtblickande utvecklingssamtal och ett bakåtblickande lönesamtal. Syftet med dessa samtal är att varje medarbetare ska vara mer delaktig i löneprocessen och tydliggöra kopplingen mellan prestation på jobbet och lön.

I höstas gjorde Vision en undersökning bland medlemmar i Svenska kyrkan och den visar att bara en av tio medarbetare anser att de kan påverka sin lön genom sin arbetsinsats.

Läs även: Kollektivavtalet för anställda i Svenska kyrkan (äntligen!) klart

– Lön är arbetsgivarens viktigaste verktyg för att motivera goda arbetsresultat och bidrag till verksamhetens utveckling. Det finns ett stort engagemang bland kyrkans medarbetare och som arbetsgivarna bör ta till vara, säger Veronica Magnusson.

En till nyhet i avtalet handlar om höjd ersättning för beredskap. Arbetsgivaren får nu endast vid särskilda skäl lägga ut mer än 150 timmars beredskap per månad. För beredskap utöver detta höjs ersättningen med drygt 7 procent, att jämföra med 2,2 procent.

Avtalet löper under ett år och omfattar omkring 4 600 medlemmar i Svenska kyrkan, bland andra diakoner, ekonomer, församlingsassistenter och präster.

Läs mer om avtalet här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar