×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Modiga arbetsgivare krävs för större mångfald”

2016-05-17

”Den innovationskraft och de samhällsekonomiska vinster som går att åstadkomma genom ökad mångfald, hindras i dag av att många arbetsgivare inte reflekterar över rekryteringsprocessen och därmed missar personer som är nya i Sverige”. Rättviseförmedlingen och Vision gör nu gemensam sak och utmanar Sveriges arbetsgivare att rekrytera smartare.

På måndagen skrev Rättviseförmedlingen och Vision en gemensam debattartikel på Dagens Samhälle, där de utmanar Sveriges arbetsgivare att rekrytera smartare.

"Nästan nio av tio personalchefer i Sveriges kommuner gör bedömningen att det kommer att bli svårt att rekrytera medarbetare med rätt kompetens inom flera viktiga yrken de närmaste åren. Inte minst gäller detta tekniskt, socialt och kurativt arbete. Och välfärden är långt ifrån den enda bransch där behovet av nya medarbetare och bredare kompetens växer.
Samtidigt kommer allt fler människor till Sverige med en stark vilja att etablera sig. Många av dem med utländsk akademisk examen. Förra månaden utgjorde utrikesfödda mer än hälften av de som var inskrivna som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen, 188 000 av totalt 372 000. Bland dessa personer finns en bred flora av yrken representerade – och mängder av erfarenhet. Utmaningen vi står inför handlar om hur vi ska underlätta dessa personers inträde på arbetsmarknaden. Ett inträde som bidrar till snabbare etablering i samhället, samhällsekonomiska vinster och ökad innovationskraft på arbetsplatserna," skriver Vision och Rättviseförmedlingen på Dagens Samhälle.

Läs hela artikeln här: Modiga arbetsgivare krävs för större mångfald

I debattartikeln finns även tips om hur en rekrytering för ökad mångfald kan gå till:

• Bestäm varför mångfald är viktigt för organisationens utveckling.

• Sök kandidater brett utanför det egna nätverket.

• Tydliggör och skilj på vilka ska-krav, respektive vad som kan anses som meriterande för att utföra de planerade arbetsuppgifterna.

• Skapa ett relevant arbetsprov för tjänsten och låt det vara en del av ansökan.

• Skapa en rekryteringsgrupp bestående av flera personer för att få med fler perspektiv.

• Ställ endast intervjufrågor som har relevans för tjänsten och ställ samma frågor till samtliga intervjuade.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Foto: Lasse Nilsson

Foto: Lasse Nilsson

"På vår arbetsplats vill jag att alla ska känna sig lika viktiga"

Idag tilldelades Mia Wallengren Visions nationella pris för mänskliga rättigheter 2018. Hon är förvaltningschef och får priset för sitt inspirerande och systematiska arbete för mångfald och jämlikhet på Kultur- och fritidsförvaltningen i Falköpings kommun.  2018-09-28

15 olika modersmål i arbetsgruppen

Mångfald på arbetsplatsen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det visar en ny undersökning som Vision har gjort. ”All forskning visar att man når bättre resultat på en arbetsplats om medarbetarna är olika varandra och har olika erfarenheter. På det sättet kan man möta de flesta kunders behov och önskemål”, säger Marcus Gustavsson, enhetschef för Hemtjänst Torpa/Strömmensberg i Göteborgs Stad, Örgryte-Härlanda.  2017-10-26

Chefer måste få bättre förutsättningar att leda mångfald

En mångfald av medarbetare i personalgruppen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det anser nästan samtliga av de drygt 570 chefer som deltagit i Visions undersökning om mångfald på arbetsplatserna. Samtidigt känner många chefer en oro för att diskriminera arbetssökande eller medarbetare.  2017-10-26

Fredrik Eklund och Linnéa Krämer. Foto: Privat bild.

Personalens input har varit a och o

Utbildningsföretaget ASTAR arbetar sedan år 2012 för att öka mångfalden på arbetsplatsen. Genom medvetet arbete har de breddat sin rekryteringsbas av lärare och coacher, och dessutom vunnit utnämningen ”Great place to work” två år i följd.  2017-06-15

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb