Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Modiga arbetsgivare krävs för större mångfald”

2016-05-17

”Den innovationskraft och de samhällsekonomiska vinster som går att åstadkomma genom ökad mångfald, hindras i dag av att många arbetsgivare inte reflekterar över rekryteringsprocessen och därmed missar personer som är nya i Sverige”. Rättviseförmedlingen och Vision gör nu gemensam sak och utmanar Sveriges arbetsgivare att rekrytera smartare.

På måndagen skrev Rättviseförmedlingen och Vision en gemensam debattartikel på Dagens Samhälle, där de utmanar Sveriges arbetsgivare att rekrytera smartare.

"Nästan nio av tio personalchefer i Sveriges kommuner gör bedömningen att det kommer att bli svårt att rekrytera medarbetare med rätt kompetens inom flera viktiga yrken de närmaste åren. Inte minst gäller detta tekniskt, socialt och kurativt arbete. Och välfärden är långt ifrån den enda bransch där behovet av nya medarbetare och bredare kompetens växer.
Samtidigt kommer allt fler människor till Sverige med en stark vilja att etablera sig. Många av dem med utländsk akademisk examen. Förra månaden utgjorde utrikesfödda mer än hälften av de som var inskrivna som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen, 188 000 av totalt 372 000. Bland dessa personer finns en bred flora av yrken representerade – och mängder av erfarenhet. Utmaningen vi står inför handlar om hur vi ska underlätta dessa personers inträde på arbetsmarknaden. Ett inträde som bidrar till snabbare etablering i samhället, samhällsekonomiska vinster och ökad innovationskraft på arbetsplatserna," skriver Vision och Rättviseförmedlingen på Dagens Samhälle.

Läs hela artikeln här: Modiga arbetsgivare krävs för större mångfald

I debattartikeln finns även tips om hur en rekrytering för ökad mångfald kan gå till:

• Bestäm varför mångfald är viktigt för organisationens utveckling.

• Sök kandidater brett utanför det egna nätverket.

• Tydliggör och skilj på vilka ska-krav, respektive vad som kan anses som meriterande för att utföra de planerade arbetsuppgifterna.

• Skapa ett relevant arbetsprov för tjänsten och låt det vara en del av ansökan.

• Skapa en rekryteringsgrupp bestående av flera personer för att få med fler perspektiv.

• Ställ endast intervjufrågor som har relevans för tjänsten och ställ samma frågor till samtliga intervjuade.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

267 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar