Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur varmt får det vara på arbetsplatsen?

2016-05-17

För några veckor sedan var det säkert många som svettades på jobbet på grund av ”sommarvärmen” som rådde. Men hur varmt får det då vara på arbetsplatsen?

Sommarvärmen har försvunnit men förhoppningsvis kommer den tillbaka och detta kan medföra att arbetsplatserna blir lite varmare än normalt. Finns det någon gräns för hur varmt det får vara på arbetsplatsen?

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift, Arbetsplatsens utformning, ska arbetsplatsen hålla "lämpligt termiskt klimat".

– Arbetsmiljöverket rekommenderar mellan 20-26 grader för stillasittande arbete, under sommaren. Det är bara riktlinjer som man kan följa eftersom alla arbetsplatser ser olika ut. Det är egentligen min upplevelse av värmen som ska styra. Om jag tycker att det är för kallt eller för varmt så är det det som styr det hela och då ska man säga till arbetsgivaren. Det ska ingå i det systematiska arbetsmiljöarbetet att med jämna mellanrum gå igenom om medarbetarna tycker att det är för kallt eller för varmt på arbetsplatserna, säger Carl-Johan Lagerman, rådgivare på Vision Direkt.

Men om det är bara en på arbetsplatsen som tycker att det är för varmt eller för kallt, hur går man tillväga då?

– Då får man titta lite på hur det ser ut där den personen sitter. Chefen ska försöka se till att så många som möjligt har det så bra som man kan få det. Är det extra dragit eller varmt på en viss plats kanske det går att flytta runt lite bland kollegorna under en period.

Vem är det då man ska prata med om det är för varmt på jobbet?

– Arbetsgivaren är ytterst ansvarig för den fysiska arbetsmiljön och du kan som anställd ställa krav på din chef. Om du inte får gehör från din chef alternativt att du vill ha stöd att föra fram dina åsikter, ta hjälp av ditt skyddsombud för att föra fram åsikter.

Hur viktigt är det att man tar det här på allvar?

– Det är allvarligt om någon fryser eller är för varm på jobbet. Det kan få stora konsekvenser om man hela tiden är för varm eller är för kall. Det kan sätta sig på humöret men man kan även få fysiska konsekvenser, avslutar Carl-Johan Lagerman.

Andra saker som påverkar värmen på jobbet är om du har ett stillasittande eller ett mer rörligt jobb.

Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida: Temperatur och klimat

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

255 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar