×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Facket. Gubbigt, grått och trist?” – Följ Veronica Magnusson på instagram

2016-05-16

”Facket. Gubbigt, grått och trist? Eller inkluderande och blommigt där vi tillsammans påverkar framtidens arbetsliv?” Följ vardagen för förbundsordföranden i Vision på instagram.

Veronica Magnusson leder en organisation med 180 000 medlemmar och ungefär 12 000 förtroendevalda. På instagram får ni följa hennes vardag.

– Man kan förvänta sig att se vad en förbundsordförandes vardag kan innehålla. Man kan vänta sig bilder och reflektioner från arbetsplatsbesök, från intressanta samtal och andra aktiviterer som vi har men även inlägg i debatten kring hur vi formar framtidens arbetsliv, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Men varför har du ett instagramkonto?

– Det fackliga arbetet handlar mycket om gemenskap och det är väldigt roligt att dela med sig av det som jag gör i min vardag. Det har varit viktigt för mig under hela min tid som fackligt engagerad. Jag vill dela tankar och händelser med andra och jag tycker även om att läsa och titta på bilder från andra förtroendevalda och se vad de gör runt omkring i landet. Jag vill helt enkelt att Visions medlemmar och förtroendevalda ska se vad jag gör om dagarna. Det är också ett sätt att opinionsbilda och engagera fler.

Får man komma bakom kulissen?

– Ja, det kommer att vara lite både och. Det kommer att vara ordnade bilder där vi står rakt upp och ner men jag gillar även att dela med mig av misslyckande. Att man exempelvis missar tåget eller min besvikelse över att vi inte når ända fram i någon fråga.

Ditt inlägg "Facket. Gubbigt, grått och trist? Eller inkluderande och blommigt där vi tillsammans påverkar framtidens arbetsliv?" vad tänkte du när du gjorde det?

– Vi vet sedan tidigare att det finns en bild av att facken är gubbiga, gråa, trista, toppstyrda och inte för mig. Det handlar inte om att gubbar inte ska vara med i facket, det ska de, utan att facket ska vara mer inkluderande och att det är många olika människor som engagerar sig fackligt. Med blommigt så menar jag att vi växer och att det finns en kraft i facket som blommar ut, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi pratar ofta om att vi gör så mycket bra saker men att det inte alltid syns. Och jag hoppas att vi kan peppa varandra att synliggöra fackligt arbete. Då kan man exempelvis använda hashtaggen #därförvision i sociala medier, avslutar Veronica Magnusson.

Här kan ni titta på inlägget som Veronica Magnusson gjorde: "Facket. Gubbigt, grått och trist? Eller inkluderande och blommigt där vi tillsammans påverkar framtidens arbetsliv?"

Sök på Veronicamagnussonvision på instagram så hittar ni kontot.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision om inkludering på arbetsplatserna

I tidningen Hållbart Samhälle har RFSL ställt tre frågor som rör inkludering och människor lika värde till tre ledande experter inom olika områden. En av de tillfrågade är Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.  2018-06-22

Medlemmarnas åsikter till minister Hallengren

I torsdags tog Lena Hallengren, barn- äldre och jämställdhetsminister, emot en sammanställning av Visions medlemmars viktigaste synpunkter som kommit fram i medlemsdialogen om framtidens socialtjänst.  2018-06-01

Förbundsordförande på Facebook – ”en del frustration, mycket vilja och en hel del firande”

Nu startar Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, en officiell sida på Facebook. Här berättar hon varför.  2017-09-12

Veronica Magnusson en av ”Framtidens kvinnliga ledare”

För elfte året i rad rankar chefsorganisationen Ledarna landets 75 främsta unga kvinnliga chefer som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Visions förbundsordförande Veronica Magnusson hamnar högt upp på listan.  2017-05-11

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb