×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Digital praktikutbildning för dig som är studentmedlem

2016-05-17

Vision kommer att erbjuda en digital praktikutbildning till dig som är studentmedlem i Vision. Utbildningen riktar sig främst till dig som läser till socionom.

Du som är studentmedlem är varmt välkommen att anmäla dig till Visions praktikutbildning. Den är till för dig som ska göra verksamhetsförlagd utbildning och den riktar sig främst till dig som läser till socionom. Utbildningen syftar till att vara så konkret och praktisk som möjligt för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av din praktik. Därtill behandlar utbildningen viktiga frågor rörande arbetsmiljö, lön och förutsättningar till att göra ett bra jobb.

– Vision får ofta samtal från studenter som ska ut på verksamhetsförlagd utbildning, alltså praktik. Den här perioden är som ett vanligt jobb och det finns regler som man som student omfattas av när man är ute på praktik. Det är viktigt att man får klarhet i vad ens skyldigheter är när det till exempel gäller sekretess. Det och annat kommer vi att gå igenom i den här digitala praktikutbildningen. Det här är Visions sätt att hjälpa till så att Visions medlemmar får den kunskapen och det stöd som de behöver, berättar Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision och fortsätter:

– Det är även viktigt att veta att om du som student kan ringa Vision direkt om det är något och om du behöver hjälp under praktiken.

Kristina Folkesson.

Så vad vill du säga till studenterna som ska ut på sin praktikperiod, ska man gå den här utbildningen?

– Ja, självklart ska man gå den. Se till att du har all information som du kan tänkas behöva under din praktik så att du känner dig säker när du är ute på fältet, avslutar Kristina Folkesson.

Efter att du anmält dig kommer du att få ett mail inom en timme med din första utbildningsportion. Klicka vidare på länken i mailet för att komma till utbildningsportalen. I portalen kan du sedan ändra inställningar ha dina utbildningsportioner med tätare mellanrum. Det tätaste intervallet är ett utskick per timme.

Observera att du måste vara medlem för att gå kursen. Bli medlem direkt här och anmäl dig sedan till kursen.

Här anmäler du dig

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions socionomstipendium lyfter kompetens om funktionshinder

Hur definieras begreppet kompetens i arbetet med intellektuella funktionsnedsättningar? Det var frågeställningen som den tidigare studenten Diana Rashid valde att undersöka i sin masteruppsats under våren 2019. Nu belönas uppsatsen med Visions socionomstipendium om 20 000 kronor.  2019-10-21

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb