Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Dags att #rapporteramera

2016-05-16

Vision i Nyköping startar nu en kampanj för att få fler inom socialt arbete att börja rapportera mera.

Den 16 maj samlas medlemmar i Vision inom socialt arbete i Nyköping för att visa konsekvensera av de bristande förutsättningarna som finns.

– Det var så här att jag hade precis kommit tillbaka från julledigheten och jag var väldigt stressad eftersom det hade hänt väldigt mycket kring mina klienter. Vi skulle bland annat överklaga förvaltningsrättens dom och för att göra det så var det tvunget att först bli ett nämndbeslut. Det beslutet skulle faxas in till förvaltningsrätten innan ett visst datum för att socialtjänsten här i Nyköping skulle ha rätt att överklaga. Vi ordnade allting men tyvärr så faxades inte överklagan in i tid. Då skrev jag en avvikelserapport och då fick jag se hur hela processen ser ut när man skriver en rapport. Jag fick se hur viktig det är att skriva den eftersom det är genom den som man kan förbättra och utveckla rutiner och så vidare. Jag insåg att det är så här vi måste jobba för att nå strukturella lösningar inom socialtjänsten. Det var anledningen till att jag började fundera på varför vi inte skriver avvikelserapporter mer, berättar Dalia Eid, ordförande Visions Nyköpingsavdelning.

Vad hände sedan?

– Jag började fråga runt bland mina kollegor och fick då höra att många inte vet hur man skriver en rapport eller så berättade de att de inte har tid att skriva en. Då kom jag på att vi ska göra det tillsammans och den 16 maj kommer vi att samlas för att stötta varandra i att skriva avvikelserapporter.

Nu vill ni uppmana andra att göra likadant.

– Ja, precis. Vår uppmaning är att jag verkligen tror att vi kan nå strukturella lösningar inom socialtjänsten om vi skriver vad som stressar oss, vad som inte finns på arbetsplatsen och andra saker. Så startskottet är den 16 maj och efter det börjar vi rapportera mera!

Vad hoppas du att det här ska leda till?

– Att vi får in många avvikelserapporter och att vi ser att många åtgärder på de problem som lyfts upp i rapporterna. Jag hoppas att fler ska våga skriva avvikelserapporter och använda sig av det, avslutar Dalia Eid.

Läs även Kristina Folkessons kommentar på: Visionbloggen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar