Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bli en ännu bättre drifttekniker

2016-06-01

Är du sugen på att kompetensutvecklas som drifttekniker? Här ett jättebra tips på en utbildning som riktar sig till dig som jobbar som inom kraft- och fjärrvärmeproduktion.

På Campus i12 i Eksjö anordnas yrkeshögskoleutbildningar för redan verksamma drifttekniker. Det är ett perfekt tillfälle för att utveckla sin kompetens inom yrket, menar utbildningsledare Gunnar Nilsson.

– Vi vänder oss till verksamma drifttekniker som vill vidareutbilda sig. Utbildningen är utformad så att man kan kombinera studierna med sitt ordinarie arbete. Det här är ett sätt att bli en ännu bättre drifttekniker men även en möjlighet att få ett bra nätverk bland kollegor i andra företag, säger Gunnar Nilsson.

Gunnar Nilsson.

Utbildningen sträcker sig över två års tid och går på halvfart. Den finansieras med statliga medel och är därmed kostnadsfri både för företaget och den studerande.

– Utbildningens teorikurser är förlagda till Campus i12 i Eksjö i block om fyra dagar vid tre tillfällen per termin. Den är anpassad så att man kan fortsätta arbeta på heltid. Upplägget fungerar också för den som jobbar skift. Mellan teoriveckorna i Eksjö studerar man viss tid på hemmaplan.

Det är Tekniska Högskolan på Jönköping University som anordnar utbildningen men den är förlagd till Campus i12 i Eksjö. Eftersom utbildningen är en Yh-utbildningen så står Myndigheten för yrkeshögskolan för kostnaderna.

– Därför vill vi få in flera sökande så att dessa pengar inte "fryser inne". Det här är ett vinnande koncept för både arbetsgivarna och driftteknikerna. Vi har sett att många av de som har gått utbildningen har fått sin tjänst påverkad efteråt. Oftast så har det varit så att de har fått mer ansvar och lite andra uppgifter. För några så har lönekuvertet blivit större och andra har fått nya tjänster på grund av utbildningen, säger Gunnar Nilsson.

Själva utbildningen har tagits fram i samarbete med branschen och utgår bland annat från energiföretagens krav på vilka färdigheter och kompetenser en drifttekniker ska ha i dag.

– Vi har lyssnat på cheferna som har berättat vad de vill ska finnas i utbildningen så att den matchar de höga krav som finns för en driftteknikertjänst. Snart startar den fjärde utbildningsomgången och våra erfarenheter från tidigare omgångar är goda. Både de studerande och deras chefer är mycket nöjda med resultatet.

Det finns 20 platser på utbildningen som startar i februari 2017. Ansökningstiden går ut den 15 oktober i höst, men det går att söka senare under förutsättning att det finns platser kvar. För att söka utbildningen ska man ha minst tre års erfarenhet som drifttekniker i ett kraft- eller fjärrvärmeverk.

– Vi skickar ut information om utbildningen till arbetsgivarna och hoppas att chefer och drifttekniker pratar med varandra om möjligheten och nyttan med denna utbildning. Det är aldrig försent att kompetensutvecklas och jag hoppas att flera vågar ta chansen, säger Gunnar Nilsson på Campus i12.

Mer information hittar ni här.

Här kan ni även se en film där både studerande drifttekniker och deras chefer svarar på frågor om kvalitet och innehåll i utbildningen: Här hittar ni filmen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar