Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Snabbspår för nyanlända inom socialt arbete möter viktiga behov”

2016-06-03

På fredagen presenterade arbetsmarknadsministern Ylva Johansson en ny överenskommelse för snabbspår för nyanlända inom socialt arbete. Vision tycker att snabbspåret är efterlängtat.

Det nya snabbspåret för nyanlända med examen inom socialt arbete ska ge snabbare tillträde till den svenska arbetsmarkanden. Vision har varit drivande i frågan och tycker att snabbspåret är efterlängtat.

– Nyanlända har viktiga kompetenser som behövs inom sociala verksamheter och det är rimligt att personalen speglar befolkningens sammansättning. Snabbspåret är därför en vinst både för den enskilde och för välfärden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

I snabbspåret så finns det möjlighet att gå bredvid en yrkesverksam kollega, få undervisning i yrkessvenska, komplettering av studier motsvarande 30 högskolepoäng samt en praktikplats i en kommun.

– Det här är ett snabbt och arbetsplatsnära sätt för nyanlända att få ett arbete. Nyckeln till framgång är en nära kontakt med arbetsplatsen och med kollegorna. Jag känner mig trygg med att Visions medlemmar ute i verksamheterna kommer att ställa upp på ett bra sätt med sitt engagemang och sina kunskaper, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Det är också viktigt att våra medlemmar ges förutsättningar för att arbeta med handledning och liknande så att de kan se till att göra ett så bra jobb som möjligt och att verksamheten kan fungera som vanligt, säger Veronica Magnusson.

I filmen berättar Olof Ambjörn, strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad på Vision, vad snabbspåret innebär.

Läs mer: Överenskommelse om snabbspår för nyanlända med examen inom socialt arbete

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

268 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar