Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal inom ideella vårdföretag begränsar krav på tillgänglighet

2016-06-30

Nu har Vision och Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg kommit överens om ett nytt kollektivavtal för anställda inom ideella vård- och omsorgsföretag. Avtalet innebär begränsningar när det gäller krav på tillgänglighet, höjd OB- ersättning samt kompenserad ledighet vid bruten dygns- och veckovila. Det garanterar även löneökningar på minst 2,2 procent för Visions medlemmar.

Vision gjorde i höstas en undersökning som visade att anställda inom ideella vård- och omsorgsföretag har så mycket beredskap i sin tjänst att det påverkar hur de mår. Tidigare så har det inte funnits några egentliga begränsningar utan beredskap har kunnat läggas ut i princip obegränsat.

Nu har Vision kommit överens med Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg om att varje anställd får två beredskapsfria veckor om man har haft beredskap i fem dagar i sträck. Medarbetarna får inte heller ha mer än sju dagar sammanhängande beredskap.

– Visions medlemmar tar hand om människor, och för att orka ta hand om andra måste vi se till att medlemmarna själva har rätt förutsättningar. Att begränsa kraven på jour och beredskap till en rimlig nivå är en viktig pusselbit för ett hållbart arbetsliv, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det nya avtalet innebär också förbättringar när det gäller dygns- och veckovila med kompenserad ledighet när dygns- och veckovilan bryts. Ersättningen för jobb vid obekväm arbetstid höjs med genomsnitt 2,2 procent.

Vision hade även ett avtalskrav som handlar om att anställda inom ideella företag ska omfattas av samma regler om yttrande- och meddelarfrihet som offentliganställda. Men där uppnåddes inte enighet med arbetsgivaren.

– Som det ser ut i dag hindras medarbetare från att berätta för media om brister i verksamheten genom en lojalitetsparagraf. Det vill Vision förändra. Att kunna larma om brister är viktigt för att garantera kvaliteten i verksamheten, därför kommer vi att driva frågan vidare, säger Veronica Magnusson.

Läs hela avtalet här: Arbetsgivaralliansen: Vård och omsorg

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar