Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nya HVB-föreskrifter från Socialstyrelsen

2016-06-08

Socialstyrelsen har presenterat nya föreskrifter för Hem för vård eller boende (HVB). Den version som nu presenteras innehåller bland annat skarpare skrivningar kring personalens kompetens.

Nu har Socialstyrelsens nya HVB-föreskrifter beslutats. De skickades ut på remiss i februari och nu har man antagit dem. De nya föreskrifternas syfte är att stödja verksamheterna i hur man kan komma tillrätta med uppmärksammade brister och förstärka kvaliteten och säkerheten i hemmen. Enligt föreskrifterna ska den som bedriver verksamheten även anpassa bemanningen så att den ger förutsättningar för att tillgodose behoven hos de som vårdas och säkerställa en trygg och säker vård.

– Vision fick tidigare i våras möjlighet att lämna synpunkter på myndighetens förslag till nya föreskrifter. Flera av de synpunkter som förbundet hade då har Socialstyrelsen tagit hänsyn till i sin slutliga version. Bland annat vikten av att säkerställa rutiner och personalens kunskap om hur man ska agera i samband med akuta situationer samt att trygg och säker vård. Samt att bemanningen behöver ta hänsyn till lokalernas spridning och utformning, berättar Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, och fortsätter:

– Socialstyrelsen valde däremot att behålla skrivningar som medger att verksamheten är obemannat under vissa tider. De menar att under dessa tider ska det finnas personal tillgänglig som kan infinna sig i hemmet utan oskäligt dröjsmål. Vision pekade i remissyttrandet på frågeställningen om för vem dröjsmål ska vara skäligt – för personalen som ska ta sig till sin arbetsplats eller för den inskrivna personen som är i behov av närvarande personal.

Läs mer om föreskrifterna här: Fokus på säkerhet i de nya HVB-föreskrifterna

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar