Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Miljoner fryser inne – i stället för fler anställningar

2016-06-29

2015 fick landets kommuner en miljard kronor från staten för att anställa fler personer i äldreomsorgen. Alla pengar har inte använts utan 170 miljoner kronor kom inte till användning, skriver svt.se. Pengar som kunde gått till att anställa fler chefer inom äldreomsorgen.

Efter att den rödgröna vårbudgeten gått genom förra sommaren fick kommunerna en miljard kronor från staten att använda för att anställa fler personer i äldreomsorgen. Alla pengar användes inte och nu måste kommunerna betala tillbaka 170 miljoner kronor. Fackförbundet Kommunal har räknat på hur många tjänster dessa 170 miljoner kronor kunde ha gett och enligt deras beräkningar handlar det om 900 tjänster, skriver svt.se.

Vision kämpade för att dessa pengar som kommunerna fick från staten även skulle omfatta cheferna inom äldreomsorgen. Det var något man fick igenom och Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, beklagar att inte alla pengar har använts.

– Jag tror att när pengarna blir så här styrda så blir det svårare att hålla koll på vad man kan använda pengarna till. Det är väldigt byråkratiskt omfattande för kommunerna. Lite grovt så ser vi att antalet chefer inom äldreomsorgen behöver fördubblas, så det finns många ställen där man väldigt snabbt skulle kunna göra stora förändringar och det borde inte vara så svårt för kommunerna att göra dessa satsningar. Men tyvärr så tror jag att man inte vet att man får använda pengarna till att anställa chefer, säger Kristina Folkesson.

Läs mer: Socialstyrelsen lyssnade på Vision – chefer omfattas av satsningen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar