Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: Alla vinner på schysta villkor

2016-06-23

Under onsdagen kom ett efterlängtat besked från regeringen. När upphandlingar kommer att göras framöver ska villkor som motsvarar svenska kollektivavtal vara ett krav.

Från och med den 1 januari 2017 föreslås nya regler rörande upphandlingar. Det var på onsdagen som civilminister Ardalan Shekarabi berättade om att regeringen har tagit beslut om propositionen "Nytt regelverk om upphandling".

– Varje år upphandlar det offentliga Sverige varor och tjänster för drygt 600 miljarder kronor. Regeringens mål är att göra den offentliga delen av samhällsekonomin fri från lönedumpning och oschysta villkor. Jag är glad att regeringen nu fattat beslut om att gå vidare med förslag som bland annat syftar till att stoppa skattepengar som går till offentliga kontrakt från att kunna orsaka social dumpning, säger civilminister Ardalan Shekarabi, i ett pressmeddelande.

Propositionen innehåller bland annat förslag om tydligare regler om miljö-, arbetsrättslig- och social hänsyn. Det vill säga så innebär det att reglerna i svenska kollektivavtal blir obligatoriska när det gäller lön, semester och arbetstid.

Läs mer: Nu stärker vi den svenska modellen genom Nytt regelverk om upphandling

Vision har drivit denna fråga länge och det är ett efterlängtat besked som kommer från regeringen.

"Saken är nämligen att schysta upphandlingar är viktigt för alla. Medarbetare i upphandlade verksamheter får rimliga villkor. Seriösa företag får tydliga regler som förenklar. Och företag som agerar på en konkurrensutsatt marknad slipper utsättas för snedvriden konkurrens.
Dagens beslut är ett stort steg när det gäller att flytta fram positionerna för schyst upphandling! Men, vi är inte riktigt framme än. Varje år upphandlas varor och tjänster för mellan 600 och 800 miljarder kronor, det är stora summor skattepengar och de ska användas på rätt sätt.

Vision vill att även tjänstepension och försäkringar ska ingå i regelverket, det är viktigt för våra medlemmar. Dessutom bör löneökningar vid upphandlingar som sträcker sig över längre tidsperioder vara obligatoriska, liksom vissa försäkringar.

Schysta villkor är något som alla vinner på!" skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Läs hela kommentaren här: Alla vinner på schysta villkor

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar