Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Klart med semesterdagsväxling inom Stockholms stad

2016-06-15

I maj skrev Vision Stockholms stad under ett kollektivavtal med Stockholms stad där syftet är att erbjuda medarbetare med semesteranställning en möjlighet att växla in semesterdagstillägget till extra lediga dagar.

I tre år nu Vision Stockholms stad arbetat med att driva frågan om att medarbetare inom Stockholms stad ska kunna växla in semesterdagstilläget till extra lediga dagar. Nu har man lyckats få till ett avtal med Stockholms stad.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen har tecknat ett kollektivavtal om detta! Våra medlemmar och förtroendevalda har, i olika forum, under flera år uppvaktat arbetsgivaren angående tecknandet av ett avtal. Genom att ständigt återkomma med begäran om överläggning så lyckades vi, genom dialog med arbetsgivaren, att få till stånd ett avtal som gynnar båda parter, berättar Carina Eriksson, Annica Walther och Kamilla Lantz från Vision Stockholms stad, och fortsätter:

– Vi har arbetat med frågan i cirka tre år. Det första som vi gjorde var att undersöka medlemmarnas intresse för detta genom en enkät. Därefter drev vi frågan via olika former av opinion, samt vid samtal med ansvariga politiker och tjänstemän inom Stockholms stad.

Läs även: Hårt arbete av förtroendevalda gav fler lediga dagar

Vad har arbetsgivaren sagt i förhandlingen kring det här?

– I början var det lite motsträvigt, eftersom de såg problem med administrationen/registreringen i vårt lönesystem. Även kostnader för vikarietäckningen har varit ett motargument. Men då de vill vara en attraktiv arbetsgivare så insåg de fördelarna med att kunna erbjuda medarbetarna detta.

För vilka kommer det här att gälla?

– Kollektivavtalet är tecknat för alla medarbetare inom Stockholm stad. Intentionen är att de medarbetare som bedöms få full årssemester under semesteråret ska omfattas under förutsättning att de uppfyller övriga delar i kollektivavtalet. Det innebär att visstidsanställda som är anställda under perioden 1 januari – 31 december omfattas av kollektivavtalet.

Hur eftertraktat har det här varit för Visions medlemmar i Stockholms stad?

– Det har varit en otrolig respons från våra medlemmar! Vi alla, medlemmar och förtroendevalda, känner oss stolta, glada och nöjda! Även andra avdelningar har kontaktat oss och gratulerat, samt bett om tips hur de ska lyckas teckna ett liknande avtal, avslutar Carina Eriksson, Annica Walther och Kamilla Lantz.

Avtalet börjar gälla från och med 2017.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar