Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”IT-kompetensen på högsta ledningsnivå måste stärkas”

2016-06-28

Under IT-chefens dag, onsdagen den 18 maj, presenterade TDC en stor undersökning om digitaliseringen inom offentliga sektorn. Den rapporten stärker den bild som Vision visade upp i rapporten ”IT - i chefens tjänst?” från i höstas.

Den undersökning som TDC presenterade den 18 maj visar bland annat att nästan hälften, 45 procent, av alla IT-beslutsfattare i offentlig sektor saknar tillräcklig kompetens för att ta IT-strategiska beslut.

– Undersökningen visar att IT-mandatet, antal chefer som tar IT-beslut, sprungit från kompetensen. IT-beslut utan tillräcklig kunskap skapar ogenomtänkta IT-satsningar. Resultatet kan bli både dyrt och långsamt, säger Krister Dackland, CIO på TDC Nordic, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar på tre huvudsakliga trender inom digitaliseringen i offentlig sektor:

• IT-beslut tas ofta av hela organisationen – inte enbart IT-chefer.

• Tillräcklig kunskap saknas – inte minst hos de nya IT-beslutsfattarna. 45 procent av IT-beslutsfattarna sa att de saknade tillräcklig kompetens för att ta strategiska IT-beslut.

• Även IT-chefer har utmaningar. 26 procent av IT-cheferna upplever sig sakna tillräcklig kompetens för att ta IT-strategiska beslut.

Läs mer om undersökningen här: Digitalisering i fara – nära hälften av it-beslutsfattarna saknar tillräcklig kompetens

– Det stärker den bild som vi såg i rapporten "IT - i chefens tjänst?" I den rapporten berättade verksamhetschefer, första linjens chefer och mellanchefer att IT-frågor hamnar på deras bord dagligen och att endast 20 procent av de chefer som vi hade pratat med hade inflytande över utvecklings- och inköpsprocesserna. Den här rapporten stärker även den slutsats som vi hade i vår rapport att den strategiska IT-kompetensen på högsta ledningsnivå måste stärkas så att man förstår konsekvenserna i verksamheten av de beslut man tar kopplat till IT, säger Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på Vision.

Läs mer om rapporten här: IT - i chefens tjänst? Rapport om chefens digitala arbetsmiljö

– Vi menar att IT-beslut tas överallt i en organisation, inte bara på IT-avdelningen. Sedan ser även vi att IT-kompetensen inte utvecklas i samma utsträckning som IT-besluten tas. Utvecklingen haltar då man tar beslut och man har ambitioner att jobba hårt med digitaliseringen, men tyvärr så ger man inte rätt förutsättningar och kompetensutveckling till de som kommer att jobba med detta. Det tycker jag är helt fel för då skapar man inte rätt förutsättningar för att få en bra digital arbetsmiljö, avslutar Carola Löfstrand.

Läs även: Hur fungerar er digitala arbetsmiljö?

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar