×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”IT-kompetensen på högsta ledningsnivå måste stärkas”

2016-06-28

Under IT-chefens dag, onsdagen den 18 maj, presenterade TDC en stor undersökning om digitaliseringen inom offentliga sektorn. Den rapporten stärker den bild som Vision visade upp i rapporten ”IT - i chefens tjänst?” från i höstas.

Den undersökning som TDC presenterade den 18 maj visar bland annat att nästan hälften, 45 procent, av alla IT-beslutsfattare i offentlig sektor saknar tillräcklig kompetens för att ta IT-strategiska beslut.

– Undersökningen visar att IT-mandatet, antal chefer som tar IT-beslut, sprungit från kompetensen. IT-beslut utan tillräcklig kunskap skapar ogenomtänkta IT-satsningar. Resultatet kan bli både dyrt och långsamt, säger Krister Dackland, CIO på TDC Nordic, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar på tre huvudsakliga trender inom digitaliseringen i offentlig sektor:

• IT-beslut tas ofta av hela organisationen – inte enbart IT-chefer.

• Tillräcklig kunskap saknas – inte minst hos de nya IT-beslutsfattarna. 45 procent av IT-beslutsfattarna sa att de saknade tillräcklig kompetens för att ta strategiska IT-beslut.

• Även IT-chefer har utmaningar. 26 procent av IT-cheferna upplever sig sakna tillräcklig kompetens för att ta IT-strategiska beslut.

Läs mer om undersökningen här: Digitalisering i fara – nära hälften av it-beslutsfattarna saknar tillräcklig kompetens

– Det stärker den bild som vi såg i rapporten "IT - i chefens tjänst?" I den rapporten berättade verksamhetschefer, första linjens chefer och mellanchefer att IT-frågor hamnar på deras bord dagligen och att endast 20 procent av de chefer som vi hade pratat med hade inflytande över utvecklings- och inköpsprocesserna. Den här rapporten stärker även den slutsats som vi hade i vår rapport att den strategiska IT-kompetensen på högsta ledningsnivå måste stärkas så att man förstår konsekvenserna i verksamheten av de beslut man tar kopplat till IT, säger Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på Vision.

Läs mer om rapporten här: IT - i chefens tjänst? Rapport om chefens digitala arbetsmiljö

– Vi menar att IT-beslut tas överallt i en organisation, inte bara på IT-avdelningen. Sedan ser även vi att IT-kompetensen inte utvecklas i samma utsträckning som IT-besluten tas. Utvecklingen haltar då man tar beslut och man har ambitioner att jobba hårt med digitaliseringen, men tyvärr så ger man inte rätt förutsättningar och kompetensutveckling till de som kommer att jobba med detta. Det tycker jag är helt fel för då skapar man inte rätt förutsättningar för att få en bra digital arbetsmiljö, avslutar Carola Löfstrand.

Läs även: Hur fungerar er digitala arbetsmiljö?

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  i förrgår kl 14:18

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 7 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb