Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Veronica Magnusson, Bert Paulusson, Stefan Loryd, och Lena Dahlqvist.

    Veronica Magnusson, Bert Paulusson, Stefan Loryd, och Lena Dahlqvist.

Innovation, förebyggande och akuta insatser på räddningstjänsten

2016-06-01

På tisdagen besökte Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, Göteborg och räddningstjänsten. Där träffade hon bland annat en brandinspektör, en larmutredare och en enhetschef och fick se på skyddskläderna ”The Gothenburg suit” och prata fackliga ämnen.

Räddningstjänsten Storgöteborg, RSG, är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner: Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum. I dessa kommuner bor det sammanlagt 794 000 invånare och RSG svarar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i dessa kommuner.

Det arbetar ungefär 800-900 på RSG och drygt 100 är medlemmar i Vision.

– Det är bland annat brandmän, stabschefer, brandinspektörer, chefer, handläggare och administratörer. Det är ungefär som en karta över räddningstjänsten, säger Bert Paulusson, ordförande Vision RSG och arbetar som larmutredare.

Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, besökte RSG på tisdagsförmiddagen. Där träffade hon bland annat Bert Paulusson, Stefan Loryd, brandinspektör, och Lena Dahlqvist, enhetschef, för att se hur de har det på jobbet. De pratade bland annat om hot och våld.

– Generellt så känner man sig inte hotad på jobbet. Jag upplever att det är en överdriven bild som media har skapat, men visst har jag varit med om händelser där det har kastats sten och man har skjutit fyrverkeripjäser mot oss, berättar Stefan Loryd.

Ett projekt som RSG har startat är informationsträffar med de som går i årskurs 7.

– Vi brukar träffa de som går i årskurs 5 men så började vi även träffa de som går i sjuan för att berätta om oss, hur man kan gå utbildningen och så. Jag upplever att det är en bra sak då de börjar känna igen oss när vi är ute och man får en människa bakom uniformen, säger Stefan.

Förra året nominerades RSG till Sveriges bästa utvecklingsprojekt, Götapriset på Kvalitetsmässan, men de vann inte. De nominerades för den innovativa upphandlingsprocessen av de nya skyddskläderna till brandmännen, The Gothenburg suit.

– Det är en smart lösning som gör att man kan ta av sig den yttre dräkten direkt efter att man är klar med uttryckningen. Då slipper man ha lortiga kläder på sig när man åker hem och slipper andas in allt som finns i kläderna, berättar Stefan.

Efter besöket på räddningstjänsten besökte Veronica Magnusson HVB-hemmet Bryggan.

– Det är väldigt spännande att få höra och se allt vad våra medlemmar kan göra under en arbetsdag. Det var intressant att höra om räddningstjänstens breda uppdrag i att jobba förebyggande och med akuta insatser, men även följa upp arbetet. De har en lång erfarenhet av att vara ett kommunalförbund och de ser fördelar med det, både i verksamheten och i det fackliga arbetet. Det var även roligt att se det innovationsarbete som de håller på med när det gäller Gothenburg suit, säger Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar