Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Guide berättar om Höganäs kommuns första fyr på Kullaberg. Foto: Höganäs kommun.

    Guide berättar om Höganäs kommuns första fyr på Kullaberg. Foto: Höganäs kommun.

Höganäs kommun arrangerade introduktionsdag för nyanställda

2016-06-09

Sedan 1999 har Höganäs kommun anordnat en uppskattad introduktionsdag för nyanställda inom kommunen.

Hur kom ni på att ni skulle ha en introduktionsdag för nyanställda?

– Dels var det en trend som gick enligt min kollega som jobbade här 1999 då den första introduktionsdagen introducerades. Sedan handlade det om vikten av att ge nya medarbetare en helhetsbild av Höganäs kommun som arbetsgivare och att på så sätt undvika "stuprörstänk", berättar Jasna Kontic, HR-strateg i Höganäs kommun.

Läs även: Vision träffade nyanställda i Höganäs kommun

Är det uppskattat?

– Vi skickar ut en digital enkät till alla deltagande efter varje introduktionsdag för att stämma av om dagen uppskattades och om det finns något vi kan göra bättre till nästa gång. Utvärderingen visar alltid på en övervägande positiv upplevelse – i den senaste utvärderingen från april svarade 84 % av deltagarna att dagen var "givande, lärorik och rolig". Det vi alltid kan blir bättre på att krympa på mängden information vilket är en utmaning då vi är en stor organisation och har mycket att berätta om, säger Jasna Kontic.

Känner ni att det här är det bästa sättet att introducera nyanställda?

– Vi anser att det är det bästa sättet att centralt organisera en introduktion på och att ge en helhetsbild. Sedan måste så klart den här introduktionen kompletteras med en bra arbetsplatsintroduktion och det ansvarar varje arbetsplats själva för.

Vad hoppas ni att de nyanställda fick ut av dagen?

– Först och främst hoppas vi på att de känner sig välkomnade och uppskattade. Sedan hoppas vi på att det leder till en känsla av gemenskap över förvaltningsgränserna – att vi faktiskt är en så pass stor arbetsgivare och att vi alla arbetar mot samma mål under samma ledord, avslutar Jasna Kontic.

Läs även: Värva en nyanställd

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

2022 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum