Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Drygt 800 miljoner till fler medarbetare och chefer i socialtjänsten

2016-06-22

Under de närmaste fyra åren ska 210 miljoner kronor årligen användas för att stärka socialtjänsten. Det har regeringen beslutat i dag. Pengarna ska gå till fler socialsekreterare, fler chefer och fler administratörer.

Redan i vårpropositionen aviserade regeringen att 250 miljoner kronor skulle avsättas årligen mellan 2016 och 2019 för att stärka och utveckla socialtjänsten. När detaljerna nu är klara står det klart att den absoluta merparten av pengarna ska gå till fler personal, något som bland andra Vision har efterfrågat i diskussioner med regeringen.

Regeringen skriver att 210 miljoner kronor årligen får användas till:

• att öka antalet socialsekreterare

• att öka antalet arbetsledare

• att öka antalet administratörer för att frigöra tid för socialsekreterare eller arbetsledare i deras arbete med myndighetsutövning

– Jag är otroligt glad att regeringen har lyssnat på vad Visions medlemmar säger, att det behövs fler kollegor i socialtjänsten. Det här är precis det som vi har föreslagit, en tydlig satsning på fler socialsekreterare, fler chefer och fler administratörer, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Nu hoppas jag att arbetsgivarna gör sitt bästa för att se till att nya medarbetare kommer på plats. Att de får en bra introduktion och att den specifika kompetens som socialsekreterare, chefer och administratörer har används på rätt sätt, säger Veronica Magnusson.

Det blir Socialstyrelsen som ska följa upp satsningen och redovisa hur kommunerna har använt pengarna. Socialstyrelsen ska göra en delredovisning av uppdraget som ska lämnas till regeringen senast den 1 juni 2018 samt en slutredovisning senast den 1 juni 2020.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar