Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Det är viktigt att synas”

2016-06-27

Så jobbar Vision Syd för att möta och rekrytera nyanställda till Vision.

I början av juni drog Vision i gång en värva en nyanställd-kampanj. I Vision Syd så arbetar man hårt med att se till att alla får frågan om medlemskap.

– Vårt arbete börjar på högskolorna. Där har vi studentinformatörer som är ute och informerar om Vision, dels för att erbjuda ett studentmedlemskap men också som en förberedelse inför individens framtida arbetsplats. Vi brukar också försöka få med förtroendevalda, alternativt någon från centret, på klasspresentationer för sistaårsstudenter, berättar Daniel Håkansson, regionsombudsman Vision Syd, och fortsätter:

– Vi arbetar mycket med information från arbetsgivaren. Vi begär ut listor på nyanställda för att vi på så sätt säkerställer att vi ställer frågan till alla potentiella medlemmar. Vi arbetar med synlighet ute på arbetsplatserna, dels genom fikabesök men också enklare arrangemang, som att stå utanför kommunhusen och hälsa personalen välkomna till arbetet. Det är viktigt att synas och visa att Vision är ett relevant alternativ för alla tjänstemän på arbetsplatsen. I Höganäs har styrelsen bland annat arbetat med arbetsgivaren och fått till stånd en introduktionsdag, där en del av dagen handlar om att möta eventuella fackförbund, en mycket framgångsrik modell som vi gärna hade sett på fler kommuner.

Läs mer: Värva en nyanställd kollega och få två biobiljetter

Har du några bra tips på hur man ska jobba för att möta nyanställda?

• Samverka med arbetsgivaren för att inkludera facken i introduktionen.

• Ställ frågan, vi är ett inkluderande förbund där alla tjänstemän har möjligheten att vara med.

• Begär ut en lista från arbetsgivaren med alla anställda för att säkerställa att alla får frågan. Det är ju så viktigt att ge alla en chans till inflytande på sin arbetsplats. Det får du via ett fackligt medlemskap.

• Välj en rekryteringsansvarig i styrelsen för att fokusera på rekrytering av potentiella medlemmar.

• Tipsa om våra schysta e-utbildningar som de får tillgång till genom sitt medlemskap. Det gäller allt från lön, rättigheter och skyldigheter som anställd, men också den värdegrund vi som en Fair Union utgår från i allt vårt fackliga arbete.

Tycker du att det är viktigt att facket är på plats och träffar den nyanställda?

– Jag tycker det är en av de viktigaste uppgifterna vi som fackförbund har.

Läs även: Värva en nyanställd

Varför?

– Fler medlemmar innebär större inflytande på arbetsplatsen. Vision är redan i dag starka och organiserade på de flesta arbetsplatser där vi tecknar kollektivavtal. Där finns med andra ord redan en närvaro via fackliga företrädare. Vill du stärka den rösten och det inflytandet så är det viktigt med många medlemmar.

Om man är nyanställd och man inte träffar någon från facket, hur kan man göra då?

– Mitt förslag är att ringa Vision Direkt, eftersom de kan svara på de flesta frågor som du ställer. Skulle det vara någon fråga de inte kan svara på, så ser de till att du kommer i kontakt med rätt person. Du kan även skicka sms till 72 672 så ringer vi upp, eller gå in på www.vision.se och fylla i en medlemsansökan. Vi samarbetar med flera fackförbund och kan i många fall även hjälpa till med övergångar från ditt tidigare förbund och a-kassa, avslutar Daniel Håkansson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar