Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsmiljön är inte hållbar på många arbetsplatser i Göteborgs Stad

2016-06-20

Stadsdelsförvaltningarna i Göteborgs Stad har högst sjukfrånvaro bland kommunerna i Sverige. Den höga sjukfrånvaron beror på att arbetsmiljön inte är hållbar på alltför många arbetsplatser, berättar Marcus Gustavsson, ordförande i Vision Göteborg.

I slutet av maj träffade Marcus Gustavsson och Sonia Koppen, ordföranden i Göteborg, Alliansen för att diskutera den höga sjukfrånvaron bland stadsdelsförvaltningarna i Göteborgs Stad. Här berättar Marcus Gustavsson om problemet.

Läs mer: Göteborg är den sjukaste staden

– Göteborgs Stad måste bli mer aktiva i rehabiliteringsprocesserna och tänka mer kreativt när det gäller anpassningar av arbetsuppgifter för att medarbetare ska kunna komma tillbaka till arbetet så fort som möjligt. Mer empati behövs också i rehabiliteringen med fokus på att stötta och lyfta medarbetare som är sjuka. Göteborgs Stad behöver också börja använda företagshälsovården i det förebyggande arbetsmiljöarbetet genom att använda experter för att kartlägga risker i arbetsmiljön, berättar Marcus Gustavsson, ordförande i Vision Göteborg, och fortsätter:

– I dag använder man företagshälsovården enbart reaktivt när medarbetare har blivit sjukskrivna. Fokus måste vara att arbeta för att medarbetare inte ska bli sjuka. Chefer behöver också förutsättningar att kunna ta sitt arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar. Ett rimligt antal medarbetare och frigöras från administrativa bördor är nödvändigt för att kunna utöva ett nära och tillgängligt ledarskap.

Praktisera ett tillitsbaserat ledarskap

– Till sist anser jag att grunden för att skapa en hållbar arbetsmiljö är att praktisera ett tillitsbaserat ledarskap. Vi måste komma bort ifrån att all toppstyrning, kontroll och alla mätningar hindrar proffsen från att arbeta kvalitativt med våra medborgare som vi är till för. Det måste finnas en balans mellan kontroll och verksamheternas utvecklings- och förbättringsarbete. Ta tillvara på medarbetarnas engagemang, kompetens och yrkesetik! Då skapar vi högre trivsel på arbetsplatserna och bättre förutsättningar att göra ett bra jobb för medborgarna, avslutar Marcus Gustavsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar