Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Twitterskola för förtroendevalda

2016-07-14

Många är osäkra när det kommer till sociala medier. Hur ska jag nå ut? Här försöker vi ge lite enkla tips på hur du som förtroendevald kan använda Twitter på ett enkelt och kul sätt för att prata om det du är intresserad av och för nå ut.

Sociala medier är inte det enklaste. Därför frågade vi Karin Berg, ansvarig för sociala medier på Vision, om hon inte kunde ta fram några tips till förtroendevalda och andra som vill bli bättre på sociala medier.

Här sju tips för dig som vill använda Twitter:

1. Se till att din profil är uppdaterad och att bilden är tydlig. Skriv inte bara ditt namn utan även lite om dig själv. Du har 160 tecken på dig.

2. Följ Twittrare du tycker är intressanta och håller sig till de ämnen du gillar. Då får du ett bra och intressant flöde som gör det roligare att aktivera sig på Twitter.

3. Uttryck dig väl för du har bara 140 tecken på dig. Personligt, informativt och i många fall roligt brukar fungera bra. Utöver 140 tecken kan du bifoga bild, film och länk. Däremot i direktmeddelande på Twitter kan du komma upp i 10 000 tecken. Tips är att även lägga text i bilden för att få ut det du vill ha sagt.

4. Använd hashtags! Tips är att skapa en tagg för till exempel en konferens så att den kommer ut på Twitter, eller använda aktuella, som i vårt fall är #vision_fack. Allmänt om politik kan du använda #svpol. Det finns taggar inom de flesta områden, leta upp den som passar det du Twittrar om, eller skapa en egen.

5. Delta i aktuella diskussioner/ämnen på Twitter, då syns du mer och det du skriver sprids också i större utsträckning och med det kommer fler följare. Kom ihåg att använda hashtaggen för just det ämnet.

6. Engagera dig och svara på frågor, delta och kommunicera med andra, retweeta intressanta inlägg och nämn andra i dina tweets. Då är det lättare att nå igenom bruset. Du ska vara social på sociala medier!

7. Använd gärna bilder – det har visat sig att Tweets med bilder retweetas i större omfattning än de med bara text. Även filmer fungerar bra och de kan vara upp till 140 sekunder långa.

Intressanta konton att följa på Twitter:

Vision: https://twitter.com/vision_fack

Veronica Magnusson, förbundsordförande: https://twitter.com/ElnaVeronica

Tidningen chefen i Fokus: https://twitter.com/Chefenifokus

En socialsekreterare: https://twitter.com/kallamigsoc

Michael Karlsson 2e vice ordförande i Vision: https://twitter.com/visionmichael

Socialdepartementet: https://twitter.com/socialdep

Susanne Blick, chefredaktör Tidningen Vision: https://twitter.com/SusanneBlick

Svenska kyrkan: https://twitter.com/svenskakyrkan

TCO: https://twitter.com/tcosverige

Marcus Gustavsson, Ordförande för Vision i Göteborgs Stad: https://twitter.com/marcusvision

 

Nyheter

Till arkivet

671 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar