Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Statligt stöd för satsning på socionomer i Uppsala

2016-08-02

Uppsala kommun får 1,5 miljoner kronor för att genomföra ett utvecklingsprojekt för att behålla och rekrytera socionomer inom den sociala barn- och ungdomsvården. Det beviljade regeringen under sommaren. Projektet som får bidraget syftar till att vänta rekryteringstrenden och bli en attraktivare arbetsplats för socionomer med fokus på arbetsmiljö, ledarskap och delaktighet i utvecklingsarbete.

Uppsala kommunar har tillsamman med Vision och Akademikerförbundet SSR ansökt om statliga utvecklingsmedel för att genomföra ett utvecklingsprojekt för att behålla och rekrytera socionomer inom den sociala barn- och ungdomsvården. Regeringen har nu beviljat 1,5 miljoner kronor till projektet. Med detta gemensamma utvecklingsprojekt hoppas Uppsala kommun att kunna locka fler medarbetare och bli en attraktiv arbetsgivare för socionomer.

– Vi uppskattar initiativet från de fackliga organisationerna och nu finns det goda förutsättningar för att vi i samverkan ska kunna utveckla den sociala barn- och ungdomsvården. Precis som de flesta kommuner har vi har haft en ansträngd situation med vakanser och hög personalomsättning, som har gjort det svårt att upprätthålla kontinuitet och kvalitet, säger Ingrid Burman (V), ordförande i Uppsala kommuns socialnämnd, i ett pressmeddelande.

Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, säger i ett pressmeddelande att utvecklingsprojektet i Uppsala kommun är en nationell angelägenhet och att erfarenheterna kommer att fångas upp av regeringens samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården. Senast den 31 mars 2018 ska en redovisning av arbetet lämnas till Regeringskansliet.

– Som de fackliga initiativtagarna till projektet är vi oerhört glada att projektmedel beviljats och ser hoppfullt på framtiden att kunna vända den negativa trenden inom den sociala barn- och ungdomsvården med projektet, säger Yvonne Flambe från Akademikerförbundet SSR och Lena Floren från fackförbundet Vision i ett gemensamt uttalande.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar