×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterarna känner sig inte trygga

2016-07-04

Efter bombhotet mot socialkontoret i Majorna i Göteborg skrev Sonia Koppen, socialsekreterare och ordförande Vision Göteborg en debattartikel som handlar om att socialsekreterarna inte känner sig trygga längre.

"Vad händer när ingen längre vågar arbeta inom socialtjänsten? Ännu finns vi kvar - vi som tror på att socialsekreterare kan göra skillnad för de individer vi möter. Men alla som ansöker om stöd hos socialtjänsten har inte rätt till det." Så inleder Sonia Koppen, ordförande Vision Göteborg, en debattartikel på gp.se, efter att ett socialkontor i Majorna i Göteborg bombhotades i förra veckan.

Läs hela debattartikeln här: Socialsekreterarna kan inte känna sig trygga längre

Hur känner sig socialsekreterarna efter bombhotet?

– Jag har inte träffat någon socialsekreterare just i dag men har fått många kommentarer på debattartikeln som jag skrev. Framförallt av andra socialsekreterare och chefer men även av brukare. De bekräftar att de känner igen sig i den bild jag beskriver. Vi vill alla göra ett bra jobb men det är svårt att inte påverkas av det hot och våld som vi utsätts för i vår vardag. Jag anser att allt hänger ihop. Träffar du som klient en stressad socialsekreterare och dessutom på grund av omsättningen på personalen hela tiden nya socialsekreterare skapas det lätt frustration. Vilket i sin tur leder till en ökad risk för hot och våld. Människorna som kommer till socialtjänsten befinner sig ofta i svåra livsituationer och det gör att deras trösklar är små. Därtill tillkommer att det finns en stor diskrepans mellan allmänhets bild av vad socialtjänsten kan hjälpa till med och hur verkligenheten ser ut. Utöver att diskutera förutsättningarna för socialsekreterarna, cheferna, utförarna med flera anser jag att det krävs en diskussion kring vilken nivå vill ha på välfärden i Sverige, säger Sonia Koppen och fortsätter:

– Det räcker inte att säkerställa att socialsekreterarna har larm och att det finns ett fungerande skalskydd. Blir människor tillräckligt frustrerade hjälper det inte. Vi måste därför arbeta med orsaken till frustrationen och vad vi kan göra för att undvika att människor hamnar i en position där de inte ser någon utväg, avslutar Sonia Koppen.

Läs mer om bombhotet här: Socialkontor utsatt för bombhot

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 5 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  för 12 dagar sedan

Det föreslår Framtidens socialtjänst i efterlängtat betänkande

Betänkandet från utredning Framtidens socialtjänst har kommit och förväntningarna på en modern och hållbar socialtjänstlag är höga. Vision har med ett stort antal medlemmar inom socialtjänsten deltagit i utredningens expertgrupp och bidragit med förslag på förändringar som behövs för en kunskapsbaserad socialtjänst som utgår från den enskildes behov och som främjar social trygghet.  2020-08-27

Skyddsutrustning för medarbetare inom kontaktyrken

En stor del av Visions medlemmar arbetar inom kontaktyrken där fysisk närhet till exempelvis brukare, klienter och elever förekommer på daglig basis. Med anledning av coronapandemin har röster höjts om krav på skyddsutrustning inom dessa yrken. - Visions hållning är tydlig; arbetsgivaren är skyldig att skydda sin personal, menar Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg.  2020-06-05

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb