Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Semestrarna är allt mer ojämlika

2016-07-13

Statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att semestrarna blir mer och mer ojämlika, skriver Arbetet.se.

Semestrarna blir mer och mer ojämlika och allt fler utrikesfödda har inte åkt på semester eller haft tillgång till fritidshus. Inrikesfödda reser i väg i oförändrad takt, skriver Arbetet.se


– Ekonomiska tillgångar och medel har stor betydelse för semestervanorna. Semesterresor är ett mått på ekonomisk standard. Tidigare har vi sett att utrikesfödda brukar resa iväg på semester i större utsträckning än personer med svensk bakgrund, men så ser det inte längre ut, säger Göran Nordström, utredare på Statistiska Centralbyrån, till Arbetet.se.

Det är ekonomin som är hindret då det finns stora skillnader mellan dessa två grupper när det gäller ekonomiska marginaler för oförutsedda utgifter. 40 procent av de utrikesfödda skulle inte klara av att betala en oväntad utgift på 11 000 kronor inom en månad utan att be om hjälp eller låna pengar. 14 procent av de som är födda i Sverige klarar inte av detta.

Det har även blivit större skillnader mellan olika barnfamiljer. Bland ensamstående mammor är det dubbelt så vanligt att man stannar hemma på semestern om man jämför med sammanboende mammor, skriver Arbetet.se.

– Ensamstående har vanligtvis sämre ekonomi till följd av den större försörjningsbördan. De behöver klara kostnader för boende och annat på bara en inkomst, och då är det naturligt att det kan vara svårt att kosta på sig en semester och har man därutöver också barn så ökar ju försörjningsbördan ännu mer, säger Göran Nordström.

En annan sak som också påverkar semestrandet är utbildning. Bland personer med högskoleutbildning är det bara 14 procent som varken har gjort en semesterresa eller haft tillgång till fritidshus, visar SCB:s statistik. Personer utan gymnasieutbildning är det hela 36 procent som är i samma situation.

– Personer med endast förgymnasial utbildning är ofta ungdomar eller äldre. Att gruppen har många unga, men framför allt gamla kan vara en bidragande förklaring till att många inte gjort en semesterresa eller haft tillgång till fritidshus, säger Göran Nordström.

– Däremellan finns det ju sedan personer i alla möjliga åldrar, och för dessa är det rimligt att tro att det finns ett samband med låga inkomster, eftersom utbildningsnivå och inkomst ofta hänger ihop. Många lågutbildade möter ekonomiska hinder för resor och fritidshus, fortsätter han till Arbetet.se.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar