Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Så här kan det se ut när Vision gör filmer med Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

    Så här kan det se ut när Vision gör filmer med Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Så kan du jobba med video i sociala medier

2016-08-01

Har du länge varit sugen på att jobba mer med video på sociala medier men inte vetat hur du ska göra? Här kommer några tips från Karin Berg, ansvarig för sociala medier på Vision.

Video är det du ska arbeta med för att få bra med visningar på Facebook. En bra gjord film ökar aktiviteten på din sida avsevärt och engagemanget bland dina följare. Video i sociala medier har exploderat och Facebook förbättrar hela tiden möjligheterna att jobba med filmer på kanalen, för både organisation och enskild person.

– Det är en riktig miss att som organisation inte jobba med video på sociala medier i dag. Det är inte så svårt, utan börja med en bra smartphone, selfiepinne och mygga så kan du komma långt. Börja enkelt och krångla helt enkelt inte till det, säger Karin Berg, ansvarig för sociala medier på Vision, och fortsätter:

– På Vision har vi börjat jobba regelbundet med film och vi försöker ha minst en video i veckan och i många fall i stället för vissa blogginlägg. Vi kör också en del livestreaming och har gjort det både på Periscope och Facebook och tänker utöka livedelen på Facebook. Facebook själva har uppdaterat livedelen så att fler ska använda sig av den. En uppmärksammad livevisning är den med Candance Payen då hon provar en Chewbacca-mask. Det är hittills den mest spridda och sedda livesändningen på Facebook. Det är också ett bra exempel på vad som fungerar bra i filmformat på sociala medier, säger Karin Berg.

Här är en del av våra filmer på Facebook.

– I och med att vi har börjat arbeta kontinuerligt med film har vi även ökat aktiviteterna på våra Facebook-sidor och på sociala medier i allmänhet. Vi jobbar även mycket med film på Instagram och har haft en film om löneförhandling som gick riktigt bra. På Facebook hade den filmen 800 000 visningar varav 600 000 var organiska. Den är också ett bra exempel på hur en film kan vara för att fungera.

Här kommer några tips för att få mer fart på filmerna på Facebook:

1. Det är enkelt att filma, se till att ha en bra smartphone, selfiepinne och mygga. Har du en bra smartphone brukar man inte heller behöva en mygga.

2. Tänk på att ha budskapet i början. Det scrollas snabbt i flödet.

3. Texta! Texta filmen. Det har visat sig att textade filmer ger mer visningar och större aktivitet. Och gå till dig själv - hur ofta slår du på ljudet på filmen?

4. Format - HD eller fyrkantigt? Det är egentligen en smaksak. Jag gillar fyrkantigt format för det syns bäst i min smartphone och jag är mest på Facebook via min smartphone. Men det fungera även bra med HD. Jag väntar på att filmerna ska bli responsiva på Facebook.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar