Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Michael Karlsson längst till höger.

    Michael Karlsson längst till höger.

LSS: Kostnader, samhällsvinster och framtida utmaningar

2016-07-05

VISION I ALMEDALEN. Vad är samhällets kostnader och vinster med LSS? Hur ser framtida utmaningar ut för mottagare, handläggare och personal? Visions vice ordförande Michael Karlsson deltog under tisdagen på ett seminarium om LSS under Almedalsveckan.

På tisdagen deltog Visions vice ordförande Michael Karlsson på ett seminarium om LSS som handikappförbunden arrangerade.

– Vi pratade om LSS-lagen och de utmaningar som personalen i LSS-verksamheter står inför och de direktiven som regeringen har lagt. I grund och botten så handlar om att man vill spara pengar och vi pratade om hur vi som facklig organisation kan jobba med frågan och få våra medlemmar att känna att de kan göra sitt jobb på ett bra sätt i en orolig och föränderlig tid, berättar Michael Karlsson.

Vad lyfte du från Visions håll?

– Jag lyfte framförallt att jag tycker att det saknas en dimension i utredarens uppdrag. Helt enkelt att man inte ser de samhällsekonomiska vinsterna som LSS-lagen har gett. Sedan lyfte jag också att de medlemmar som vi har som jobbar inom dessa verksamheter, allt från chefer till handläggare, trivs på jobbet men de behöver ha rätt förutsättningar för att utföra sitt jobb. Ibland så saknas det i dag, säger Michael Karlsson.

Vad tar du med dig från det här seminariet?

– Det jag tar med mig är framförallt att det finns en samsyn kring att lagen behöver bli tydligare så att man verkligen kan leva upp till den. Sedan att det finns starka intentioner att vi vill fortsätta samarbeta och se om vi kan hitta beröringspunkter tillsammans med handikappförbunden. Det känns spännande, avslutar Michael Karlsson.

Här kommer ni att kunna se hela seminariet. 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar