Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lönegapet mellan män och kvinnor minskar långsamt

2016-07-11

Män tjänar 13 procent mer än kvinnor och lönegapet minskar långsamt. Det visar SCB:s omfattande kartläggning av läget i landet när det gäller löneskillnaderna mellan kvinnor och män.

För två år sedan tjänade männen 14 procent mer än vad kvinnorna gjorde. I dag är siffran nere på 13 procent. Lönegapet minskar långsamt, visar SCB:s kartläggning av lönerna i landet. SCB släpper vartannat år en omfattande rapport "På tal om kvinnor och män" och nu har man släppt årets kartläggning.

Läs hela rapporten här.

Den visar att löneskillnaderna mellan kvinnor och män beror på att vi arbetar inom olika branscher, att mansdominerade yrken betalas högre och att fler kvinnor jobbar deltid, vilket påverkar kvinnors pensioner.

Rapporten från 2014 visade att kvinnor tjänade 86 procent av männen och årets rapport visar på 87 procent (Alla är uppräknade till heltid).

De uträkningar som tar hänsyn till att kvinnor och män har olika yrken, utbildning och så vidare visar ändå att det kvarstår en löneskillnad på sex procent. Alltså en kvinna som har samma jobb och samma utbildning som en man tjänar i snitt 94 procent av det mannen tjänar. För två år sedan låg den andelen på 93 procent.

Om man även räknar på att kvinnor i högre grad jobbar deltid, tar ut mer föräldraledighet och vabbar oftare tjänar kvinnor 81 procent av männens lön.

Kvinnor i Sverige får i dag ut 67 procent av det männen får i pension. En del av förklaringen finns i barnafödande och att kvinnor i högre grad stannar hemma med sina barn.

De flesta dagar med föräldrapenning från Försäkringskassan tas ut innan barnet fyllt 2 år och 82 procent av de dagarna tar kvinnorna ut.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar