×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

En vinnande Linkedin-profil

2016-07-12

Linkedin är världens största affärsnätverk med 300 miljoner medlemmar. Användandet i Sverige ökar, tillväxttakten är cirka 25 000 nya medlemmar i månaden och i dag finns det 2 miljoner registrerade medlemmar.

Du kan använda Linkedin för att nätverka med gamla kollegor och även utöka nätverket och skapa nya kontakter i de branscher och organisationer du är intresserad av. Vissa jobb annonseras också ut enbart på LinkedIn.

Det är även ett sätt att visa din profil för omgivningen, man kan säga att det är som ett digitalt visitkort. Många arbetsgivare och de flesta rekryteringsföretag kollar upp sina jobbkandidaters LinkedIn-profiler inför en rekrytering. När du söker jobb och ska skriva en ansökan eller gå på intervju kan du omvänt läsa på om arbetsgivaren och även läsa på om den person som du ska träffa.

Vad behöver du tänka på?

Dina inställningar

Ställ in dina inställningar så dina uppdateringar inte syns, annars kommer varje ändrad detalj resultera i att dina kontakter får en notering att du ändrat din statusuppdatering. När du är klar med din profil kan du dock ändra inställningen så att andra ser vad du gör.

Profiler på olika språk

Du kan skapa på profiler på olika språk men använda samma inloggning. Använd denna länk för detta: skapa profiler på olika språk

Namn och titel eller "tagline"

Under ditt namn kan du kort beskriva din yrkestitel som kan vara allt från student, personalvetare, socionom till filosofie kandidat. Det har blivit allt vanligare att lägga in säljande ord innan titeln som t ex drivande och serviceinriktad. Din "tagline" blir då "Drivande och serviceinriktad student". Eller "Erfaren personalvetare med specialistkunskaper i arbetsrätt". På så sätt kan du förstärka ditt budskap. De värdeladdade ord som du använder ska dock vara genuint förankrade hos dig själv det vill säga äkta.

Professionellt foto och länk till din profil

Se till att ha ett genomtänkt och professionellt foto på dig själv. Under ditt foto finns en länk. Kopiera länken och ha i din mailsignatur, i ditt cv eller på ditt visitkort. Om någon klickar på länken kommer de till din Linkedinsida. Du kan också anpassa den länken så den blir kortare.

Sammanfattning

I sammanfattningen kan du beskriva dina kompetenser och nyckelområden som du främst söker jobb inom. Här sätter du tonen för hur andra skall se på din bakgrund och läsa ditt CV. Sammanfattningen är också bland det första som en läsare av din profil ser i mobilapplikationen. Du kan också lägga in ditt CV här som en bilaga, eller länka till en hemsida eller liknande.

Kontaktuppgifter

Glöm inte bort att lägga in relevanta och aktuella kontaktuppgifter d v s telefonnummer och e-postadress. Det är ett förekommande klagomål från många inom rekryterings- och bemanningsbranschen att det är svårt att få tag på folk då kontaktuppgifterna inte stämmer. Tänk på att rekryteringsprocesserna ibland går fortare än man tror.

Anställningar

LinkedIn används ju även av dina chefer, kollegor, studentkamrater, konkurrenter och kunder, så var försiktig med att lägga ut information som kan klassas som känslig. Självfallet kan du under dina anställningar lyfta fram de resultat och utmaningar som du är stolt över!

Kontakter

Du bjuder sedan in kollegor, studenter och vänner till att vara "vänner" med dig. Genom denna "vänskap" ser ni varandras profiler, aktiviteter och övriga kontakter. Hur många kontakter du kan ha varierar från person till person. Det handlar om ålder, yrkesroller, tradition, syn på sociala medier och din syn på hur du vill använda LinkedIn.

Utbildningar

Glöm inte att marknadsföra din utbildning och dina ämnesval med några korta ord. Du kan också beskriva eller länka till din examensuppsats på LinkedIn.

Kompetenser

Fyll i dina kompetenser för en mer komplett yrkesprofil på LinkedIn. Kompetenserna kan senare intygas av dina kontakter och ge dig ytterligare nyckelord som gör din profil mer sökbar.

Projekt

Här kan du lägga in fördjupade beskrivningar på de projekt som du arbetat med. För dig som arbetat mycket i projektform är detta ett bra skyltfönster.

Grupper

Det finns det hur många grupper och nätverk som helst. Vissa av dem ger en mycket bra möjlighet till såväl kompetensutveckling som "nätverkande". Du kan också delta i de intressanta diskussioner som finns inom gruppen.

Rekommendationer

Detta är ett sätt att synliggöra dina referenser från kollegor, chefer eller andra som du har eller har haft kontakt med i yrkeslivet. För att be om en rekommendation; gå in på "redigera profil" och därefter rubriken "rekommendationer" och klicka på "redigera". Då dyker en länk upp till höger "be om en rekommendation".

Följa

Du kan följa arbetsgivare som är intressanta för dig. Flödet av nyheter och diverse uppdateringar kan leda dig till nya kontakter. Det kan också hjälpa dig att få en bild av arbetsgivarens företags- eller organisationskultur.

LinkedIn News

Är ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad vad som händer i de branscher och områden som man är intresserad av. www.linkedin.com/news

Låt Vision granska din Linkedin-profil

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  2020-06-25

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb