×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision på Upphandlingsdagarna – Han kan vinna Handslaget

2016-01-26

På onsdag drar Upphandlingsdagarna i gång i Kistamässan i Stockholm. Vision kommer att vara på plats och tre Visions-medlemmar har chansen att vinna Handslaget 2015.

Upphandlingsdagarna är Sveriges största årliga konferens och mötesplats för dig som arbetar och vill utvecklas inom svensk och europeisk offentlig upphandling. Under två dagar kommer idéer, nyheter och goda exempel att visas och diskuteras.

– Vision tycker det är viktigt att vara med på Upphandlingsdagarna då vi menar att upphandlingsfunktionen är ett strategiskt verktyg och en möjlighet till utveckling av våra välfärdstjänster. Upphandling är ett samhällspolitiskt styrmedel som ger politiker möjlighet att ställa etiska och sociala krav för att bidra till schyssta villkor och bättre miljö. Vision organiserar väldigt många upphandlare och inköpare. Vi vill understryka upphandlares nyckelpositioner i offentlig upphandling. På Upphandlingsdagarna lyfter vi deras villkor och förutsättningar, berättar Anneli Hagberg, välfärdspolitisk strateg.

Det är även dags att för elfte året i rad att utse årets bästa upphandling. Priset heter Handslaget och ska symbolisera den goda affären och bakom priset står tidningen Offentliga Affärer.

En som är nominerad till Handslaget är Martin Jakobsson.

– Det är jätteroligt att vara nominerad till Handslaget. Roligt att en innovationsupphandling av medicintekniks utrustning uppmärksammas, där vi i upphandlingen drivit utvecklingen framåt och skapat nya möjligheter för kirurgerna, till nytta för patienterna. Det är också roligt att mina två kollegor i Västra Götalandsregionen, Per Norstedt och Tommy Malmström, också är nominerade för en annan upphandling, säger Martin.

Martin var även nominerad till Handslaget 2011 men för en helt annan upphandling.

Varför tror du att du är nominerad?

– Jag har varit projektledare för en upphandling av en operationsavdelning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, med operationssalar som är utrustade med avancerad röntgenutrustning för bildstyrda operationer, så kallade "hybridoperationssalar". Det har också varit en innovationsupphandling där inte bara sjukhuset utan också universitetet, Chalmers och leverantörernas utvecklingsavdelningar varit delaktiga.

Berätta lite om upphandlingen som ni har gjort?

– Hybridoperationssalar finns på flera sjukhus. När Sahlgrenska nu upphandlar nya hybridoperationssalar hade man högre krav på funktion än någon haft tidigare. Vi genomförde en upphandling som så kallad konkurrenspräglad dialog, vilket innebär att man under dialogmöten med flera företag försöker hitta en lösning som uppfyller behovet. Den lösning vi upphandlade installeras nu på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och blir den första operationsavdelningen i Sverige med magnetkamera.

Här finns en animerad illustration av hybridoperationssalarna.

Vad tycker du om upphandlingsdagarna?

– En mötesplats för att under två dagar få vidareutbilda sig och ta del av andras erfarenheter. I år deltar jag också för att presentera den upphandling som jag är nominerad för i Handslaget. Jag kommer också tillsammans med en kollega att hålla föredrag om våra erfarenheter i Västra Götalandsregionen av upphandlingsformen konkurrenspräglad dialog, avslutar Martin.

Läs mer om Upphandlingsdagarna här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum