×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision och TCO: ”Meddelarfrihet krävs när privata tar över”

2016-01-26

Regeringen måste nu skynda på lagförslaget om meddelarfrihet för privatanställda i skattefinansierad verksamhet. Det skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och Eva Nordmark ordförande i TCO, i en debattartikel på SVD Debatt.

"Det är närmare 40 000 ensamkommande barn som väntas i år söka tillflykt i Sverige. Flera av dessa kommer att placeras i privatägda boenden med liten insyn. Verksamheter där personalen inte kan slå larm till medierna om missförhållanden utan att riskera sitt jobb. Regeringen måste nu skynda på lagförslaget om meddelarfrihet för privatanställda i skattefinansierad verksamhet", skriver Veronica Magnusson och Eva Nordmark på Svd.se.

Situationen för de som arbetar inom välfärden är ansträngd och de gör sitt yttersta för att klara av uppgiften att ge människor på flykt ett professionellt mottagande. De saknar ofta rätt förutsättningar för detta men de är ändå stolta över att vara med och lägga grunden för att de som kommer till vårt land ska få en bra framtid.

"Några av dem som under de senaste månaderna har fått en betydligt mer ansträngd arbetssituation är medarbetarna på HVB, Hem för vård eller boende, där många ensamkommande flyktingbarn placeras. Oavsett om arbetsgivaren är privat eller offentlig har arbetsbelastningen ökat och många medarbetare vittnar om en mycket tuff tillvaro för såväl barnen som personalen. Samtidigt finns en avgörande skillnad i dessa medarbetares arbetssituation. Medan de anställda på kommunala HVB kan berätta om brister och missförhållanden för media, är detta inte möjligt för medarbetarna på privata HVB. Orsaken är att omfattningen av det lagstadgade stödet för meddelarfrihet för anställda beror på vilken typ av arbetsgivare de har. Det här är allvarligt eftersom media har en mycket viktig roll när det gäller att uppmärksamma missförhållanden som drabbar redan utsatta grupper, i det här fallet ensamkommande flyktingbarn", skriver Veronica Magnusson och Eva Nordmark.

Regeringen måste nu skynda på lagförslaget om meddelarfrihet för privatanställda i skattefinansierad verksamhet menar Vision och TCO.

Läs hela debattartikeln här.

Läs även: Hot och våld i arbetslivet

Läs även: Oklara regler om bemanning på HVB

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum