×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision Direkt svarar på medlemmarnas frågor

2016-01-20

De senaste dagarna har Vision Direkt fått ett stort antal samtal och mejl från medlemmar med anledning av rapporteringen om Kommunal. Rådgivarna på Vision Direkt arbetar just nu intensivt med att ge medlemmarna svar på deras frågor.

Vad handlar frågorna om?

– Många handlar om personer som vill gå med i Vision. Ofta är det medlemmar i Kommunal som vill byta förbund och i stället vara med i Vision, säger Louise Holmström, verksamhetschef på Vision Direkt.

Läs även: Så förvaltar Vision sina tillgångar

Vad säger ni till dem?

– Vi frågar dem först och främst om de jobbar inom Visions avtalsområde. Det finns en del som av olika anledningar är med i Kommunal, kanske för att de tidigare haft en tjänst som fanns inom Kommunals yrken, trots att de numera jobbar inom Visions yrken. Men vi får också en hel del samtal och mejl från medlemmar som jobbar inom Kommunals avtalsområde, som vill gå över till Vision. För dem berättar vi att Vision inte driver frågor för just deras yrkesgrupp eftersom det är Kommunal som bäst företräder dem.

Louise Holmström

Läs även: Förtroendet är avgörande

Vilka andra frågor får Vision Direkt?

– Vi har också haft kontakter med medlemmar som har frågor om Visions alkohol- och representationspolicy och reglerna som rör hyresfastigheter. Det känns bra att vi kan berätta att Vision är en Fair Union och att exempelvis inga pengar går till alkohol. Frågor om representation och fastigheter har också varit vanliga på Visions Facebooksida och också där har vi försökt att ge snabba och korrekta svar till medlemmarna, säger Louise Holmström.

Är medlemmarna kritiska mot Vision med anledning av det som framkommit om Kommunals agerande?

– Några medlemmar har varit kritiska när de har hört av sig, men de flesta har ändrat uppfattning då vi har berättat hur Vision länge har jobbat medvetet med de frågor som gör att vi är en fair union och att det inte finns något tvivelaktigt i förbundets ageranden, avslutar Louise Holmström.

Här hittar du alla Visions artiklar om händelserna i Kommunal:

Så förvaltar Vision sina tillgångar

Förtroendet är avgörande

Granskning av Kommunal väcker frågor

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1455 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum