×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vill bli facklig ledare i Vision

2016-01-11

Nu är det dags att anmäla sig till utbildningen ”Ledare i Vision”. Vision.se pratade med Senija Fehratovic som har gått utbildningen och hon beskriver den som ”att man gör en resa in i sig själv och kommer ut som en ny person.”

Ledare i Vision är en utbildning som riktar sig till dig som vill vara med och fortsätta att bygga Vision, men även utveckla dig själv som ledare och förtroendevald. En som har gått Ledare i Vision är Senija Fehratovic och hon är väldigt nöjd med utbildningen.

– Jag ville lära mig mer om facket. Jag har alltid känt mig som en ledare i grund och botten men jag har inte hittat något bra forum där jag kunde utöva det. Jag kom in på utbildningen och jag känner att jag har fått så mycket från utbildningen, så att jag i dag kan känna mig som en facklig ledare.

Senija Fehratovic arbetar i dag som enhetschef på ett äldreboende i Landskrona.

Vad hade du för förväntningar på utbildningen?

– Att jag skulle få mer inblick och kunskap om Vision och vad det innebär att vara facklig representant i en organisation.

Hur tycker du att utbildningen har varit?

– Den har varit givande och över förväntan. Den har gett mig nya redskap i min roll som chef men jag har också fått kunskap om vilka rättigheter som jag har.

Känner du att du fick det du ville från utbildningen?

– Jag fick mer än vad jag hade förväntat mig. Den har tagit mig med storm eftersom att jag inte hade någon facklig bakgrund så har jag kanske fått mycket mer än andra som redan var aktiva i facket.

Hur skulle du vilja vara med och bygga Vision?

– Jag skulle vilja förstärka medlemmarnas makt att kunna påverka och att medlemmarna själva ska kunna förstå att de bidrar bara genom att ställa frågan om man är med i ett fackförbund och berättar lite mer om vilka Vision är. Jag tycker inte att det bara ska ligga på ombuden eller styrelsen att se till att Vision blir starkare. Var och en ska ta sitt ansvar och bidra med sitt.

Vad tar du med dig från utbildningen?

– Dels så tar jag med mig allt kring ledarskapet, både det personliga och det fackliga, men jag har även landat i att jag vill bli facklig ledare i Vision. Den här resan har gett mig en grund att stå på i mitt sätt att tänka runt det fackliga arbetet.

Varför ska man gå den här utbildningen?

– Du kommer att växa både som person och professionellt. Man kommer att göra en resa inom sig själv och komma ut som en ny person, avslutar Senija.

Är du intresserad av utbildningen? Här kan du då läsa mer: Sök till Ledare i Vision

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum